Verslag welpenopkomst 26 november 2022

Geplaatst op 8 december 2022


Deze opkomst was gelukkig alle leiding er weer bij en ook bijna alle welpen ondanks dat de Sint weer was aangekomen in Vledder.

Na het hijsen van de vlag gingen de welpen bij de leiding diverse knopen leggen en de oudste welpen gingen met Raksha de vlag

strijken en opnieuw losmaken om vervolgens de vlag weer vast te zetten met een platte knoop en een schootsteek.

Daarna ging Raksha de welpen uitleggen hoe een kompas werkte en om de welpen te testen werden er een paar (kompas) spelletjes gedaan.

Zo moesten de welpen in estafette vorm naar een op de grond gemaakt kompas rennen en de kompasroos zo neerleggen dat deze de goede windrichting aangaf. Bij een ander spel liep een welp achter de andere welpen – die in een kring stonden – langs en wanneer hij/zij stopte moest de rest raden  in welke windstreek hij/zij zich bevond. Zo leerden de welpen al snel de verschillende windrichtingen en konden zij daarna met wat korte aanwijzingen een speurtochtje  lopen. Bij terugkomst werd er even gepauzeerd en ook nog door een jarige getrakteerd.

Na de pauze verdeelden de welpen zich weer; de oudsten gingen met Marala en Chil verder met het zakmesinsigne. Zij probeerden van een twijg een fluitje te maken, wat best moeilijk was! De andere welpen gingen een driepoot pionieren waar vervolgens een spel mee werd gespeeld: burcht veroveren. Hierbij moesten de welpen per nest hun eigen gemaakt  burcht (driepoot) in de kring verdedigen, terwijl de andere nesten met een bal probeerden de burcht omver te gooien.

Algauw kwamen de ouders om de welpen op te halen; tijd om te stoppen!

Volgende keer houden we de  opkomst op de Kerstmarkt in Vledder. Tot dan!