Verslag winterkamp welpen

Geplaatst op 5 februari 2019


Het was weer zo ver. Tijd voor het welpenwinterkamp.

Om half 8 kwamen de eerste welpen met hun ouders binnen druppelen. Ze zochten een plekje waar ze konden slapen. Na een kwartiertje was het tijd voor de kinderen om de ouders uit te zwaaien. Nadat alle ouders wegwaren was het tijd om het winterkamp te openen. Het nest van Bagheera was aan de beurt om te openen.

Na de opening weer snel naar binnen want het was toch wel koud. Het was tijd voor de film. Helaas waren er een paar probleempjes om de film draaiende te krijgen. Hierdoor hadden de welpen tijd om te spelen in de sneeuw. Een aantal welpen hadden het idee om een iglo te bouwen. Met hulp van Kaa (die tilde grote bulten sneeuw naar de plek van de iglo) en van Raksha (die had een mooi lichtsnoer die in de iglo kon) werd het een mooie verlichte ilgo. In de iglo waren een aantal zitjes gemaakt waar je kon zitten en er was zelfs een buitenwc gemaakt.

Terwijl de welpen druk aan het bouwen waren werden de probleempjes met de film ook opgelost. Iedereen kwam weer naar binnen en trok hun pyjama alvast aan. Voordat de film begon was het eerst nog tijd om wat te drinken en wat chips te eten. Nadat iedereen in hun slaapzak lag kon de film beginnen. Dit keer stond Coco op de planning. Er werd veel gelachen om de film.

Na de film was het tijd om tanden te poetsen en te gaan slapen het was al laat geworden. Voor sommig duurde de film wat te lang want die lagen al lekker te slapen.

De volgende ochtend was het nog heel stil in het hordehol. Rond 8 uur stond de leiding op en begon alvast hun spullen op te ruimen zodat ze daarna de welpen konden helpen. De welpen mochten eerst nog even disco spelen (lampen schijnen op een discobal) De jongens waren na de “disco” eerst aan de beurt om tanden te poetsen. In de tussen tijd konden de meiden alvast aankleden en een begin maken met opruimen. De jongens waren snel klaar dus wisselden we de taken om. Iedereen hielp elkaar goed mee en dus was er nog even tijd om naar buiten te gaan om te spelen voor het ontbijt. De dooi had zich al flink ingezet maar de iglo en de buitenwc stonden nog steeds. Hier werd alleen snel verandering in gebracht. De iglo en wc waren al snel gesloopt. Het was daarna ook tijd om te ontbijten. Na het ontbijt en de tafel opruimen was het tijd voor het geluiden spel. Er werden drie groepjes gemaakt. Samen telde ze tot 200 voordat ze mochten beginnen met zoeken naar de geluiden die op hun briefje stonden. Tijdens het spel waren Kaa en Bagheera druk bezig met de voorbereiding voor het middag eten. De kinderen gingen namelijk zelf hun eigen eten koken. Nadat al het eten lekker op was gesmikkeld was er nog even tijd voor blikspuit voordat de ouders iedereen weer kwamen ophalen. Dus snel afsluiten en lekker naar huis.

We kunnen weer terug kijken op een geslaagd winterkamp

Groetjes de Welpenleiding