Waterdiertjes vangen en Semafoor

Geplaatst op 22 april 2022


Deze opkomst stond in teken van het insigne Natuur. Vanaf de zomer zijn we hier al een paar keer mee bezig geweest, maar vandaag stond er een van de laatste onderdelen hiervoor op het programma. Maar natuurlijk begonnen we eerst met openen. Normaal doet Hathi dat, maar nu stond Marala op de plek van Hathi! Hathi kon een keertje niet, dus naar Marala haar plekje even over.

Als eerst begonnen we met het knopenkwartier. Hoewel sommige welpen die niet zo leuk vinden, is het wel belangrijk om de knopen te leren en te onthouden. En dat kun je alleen doen door te herhalen. Als ze dan overvliegen naar de scouts, scheelt dat alleen maar. Want daar zul je bijvoorbeeld op kamp een keuken moeten pionieren, waar de knopen voor moet kennen. Na het knopenkwartier gingen gauw verder met het programma. We gingen naar het vennetje achter de oude gaswinning naast de camping. Gewapend met schepnetjes gingen de welpen proberen zoveel mogelijk beestjes te vangen en opschrijven wat ze nu gevangen hadden. Dit ging aardig goed. Er werden allerlei soorten dieren gevangen zoals wantsen en andere torretjes. Toen we naar het vennetje liepen kwamen we in een dikke hagelbui terecht, maar bij het vennetje was het zonnetje er weer bijgekomen. Een welp meende dat hij daarom maar moest gaan zwemmen…. Of kreeg hij een nat pak omdat hij uitgleed?

Na het vissen, en het uit het water vissen van de welp, gingen we nog Semafoor seinen. Dat is seinen met vlaggen. 2 nesten gingen aan de ene kant van het ven staan, de andere 2 nesten aan de andere kant. Met verrekijkers konden de kinderen dan kijken wat er naar de andere kant geseind werd. Toen was het tijd voor drinken, met deze keer ook een paasei! Die vielen goed in de smaak bij de kinderen.

Aangezien het toen weer aardig dicht begon te trekken, gingen we snel naar het praathuis. Na nog een rondje Ratten en Raven, was het alweer tijd om af te sluiten