Welpen op NPK

Geplaatst op 4 juni 2021


Het pinksterweekend begon nu eindelijk. De papa’s en mama’s hadden heel wat mailtjes gehad over het NPK. Wel slapen, niet slapen, wat mee te nemen en waar het NPK voor de welpen gehouden zou worden. Helaas omdat we niet mochten blijven slapen hadden we 2 dag opkomsten van half 10 ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. En de locatie? Dat was de oude koloniehof in Frederiksoord!

Nest blauw mocht deze eerste dag de vlag hijsen. Na het openen gingen we gauw naar binnen om te beginnen met het programma voor de dag. Vanuit het NPK waren meerdere filmpjes opgestuurd om bezig te kunnen met het NPK thema. Het thema was Welpflix, en subkamp rood, waar onder andere wij in zitten, was de serie Cars. Dus eerst zagen we Bliksem MCQueen en takel die vertelde dat ze in de verkeerde serie zaten. De andere subkampen waren andere series namelijk peter pan, Frozen, Super Monsters, Minions en Garfield. Van alle 6 subkampen was een film, waarin gevraagd werd om een opdracht te doen. De eerste opdracht was een parkours doen. De tweede opdracht was een levend bingo, opdracht 3 was in kleine groepjes een sneeuwpop te maken van 1 welp in dat groepje met wc papier. Daarnaast was er nog spons,water en vuur en levend memory. Even gauw lunchen en daarna door naar het doolhof! In het doolhof gingen we een spel doen. Chil was al naar het midden van het doolhof en Bagheera stond aan het begin van het doolhof. De welpen gingen een tikspel doen, wat zeer goed in de smaak viel. Na het rennen was het tijd voor een boel andere spelletjes, zoals het schrijven met onzichtbare inkt, het raggen op pannen (niet alle pollepels hebben deze strijd gewonnen), maken van een kompas, aardappel stempelen, telefoons maken met bekers en touw, stropdas knopen enz. Rond een uur of 5 had de kookstaf voor een heerlijke maaltijd gezorgd. Daarna zijn we weer, op veler verzoek naar het doolhof gegaan. In de tussentijd had Bagheera een kampvuur gemaakt, waar de welpen even bij gingen zitten om weer een beetje op te laden. Er stond namelijk nog 1 ding op het programma voor die dag, en dat was een welpendisco. De welpen gingen dan ook helemaal los op onder andere snollebollekes en the Weeknd. Rond 8 uur was het weer tijd om af te sluiten. Ieder gauw naar huis en klaarmaken voor dag 2!

En zo was het alweer de tweede en laatste dag van dit pinksterkamp zonder slapen.
Alle welpen werden weer gebracht maar dit keer met een eigen auto voor de drive-in die voor het einde van de dag. Maar voor dat zover was werden ze binnen geparkeerd. Na dat alle auto’s geparkeerd waren konden we openen. Het openen werd dit keer door nest rood gedaan. Na het openen gingen we even naar binnen om te kijken wat we moesten doen vandaag. Dit werd net zoals de dag daarvoor met een filmpje verteld. Door het filmpje te kijken kwamen we er achter dat we hutten gingen bouwen. Dus maar snel naar het bosje achter het veld en bouwen maar. Na een tijdje stonden er 3 mooie hutten in het bos. Veel kinderen hadden al door wat er daarna op het programma stond. VLAGGENROOF. Snel de vlag verstoppen en kort de regels uitleggen. Het spel kon beginnen binnen 20 minuten hadden we een winnaar met alle 3 de vlaggen nest blauw had goed zijn best gedaan.

Na de vlaggenroof was het tijd om broodje te bakken boven het vuur. Dit verliep iets anders dan anders. Het deeg bleef niet goed aan de stok plakken met het gevolg dat er meer deeg op de grond lag. Ondertussen begon het te regenen dus snel onderdak zoeken en een gebruik maken van de regen door verder te gaan met een ander onderdeel. Een onderdeel van het insigne samen. Dit keer gebarentaal. De groep werd snel in twee groepen verdeeld en Marala en Hathi legde verschillende gebaren uit. Ook hoe je zelf je naam kon spellen en hoe je gedag kan zeggen tegen een doof persoon. Na het lesje gebarentaal was het tijd voor de lunch met een broodje knakworst. Nog snel even afwassen binnen wat het regende nog steeds. Bagheera vertelde na de lunch dat we een hike gingen lopen. Tijdens deze hike waren er verschillende routetechnieken om te volgen. Per nest gingen de welpen op pad. Helaas bleef het niet helemaal droog maar dat mocht de pret niet drukken. Al snel waren de nesten weer terug en kon er nog even in het doolhof gespeeld worden voordat het tijd was om zelf eten te gaan maken.

Het eten ging snel voorbij want, het was tijd voor de drive-in. Alle welpen gingen naar buiten zodat ze de ruimte konden inrijden als bij een echte drive in. In de pauze was het tijd voor popcorn. En snel weer verder met de film.

Toen de film was afgelopen nog even afsluiten en naar huis.

De volgende opkomst komen er een paar bevers kijken en gaan er weer wat welpen kijken bij de scouts.

Tot de volgende keer.

Groeten de Welpenleiding.