Welpen opkomst 15 juni

Geplaatst op 15 juni 2019


Na een druk pinksterkamp op de Marnewaard, was het weer tijd voor een reguliere opkomst. Deze opkomst stond onder andere in teken van koken. Helaas waren Ikki, Raksha en Hathi er niet. Maar gelukkig kregen Bagheera en Kaa hulp, van de bevers kwamen Dinie en Werner helpen en van de Scouts kwam Anna helpen.
Na het hijsen van de vlag werd door Bagheera het spel uitgelegd waaraan de welpen zouden beginnen. Om te kunnen koken moesten de welpen de ingrediënten verdienen. Dat konden ze door te handelen met Kaa, Anna, Werner en Dinie. De welpen kregen een aantal kaarten wat fruit voorstelde. Bij de leiding konden ze dan ruilen voor munten. Als de kaarten op waren, konden ze nieuwe kaartjes halen bij Bagheera. Naast het ruilen en handelen konden de welpen ook bijvoorbeeld een dansje doen voor muntjes. Of een goede grap vertellen. De welpen werden steeds inventiever om munten te krijgen. Zo kreeg Anna allemaal bloemen en bekertjes water. Bij Werner werd er bijvoorbeeld steeds een liedje gezongen totdat hij muntjes gaf.
Nadat alle muntjes ingeleverd waren bij Bagheera, kon er begonnen worden met koken. Deze keer mochten de welpen macaroni maken. De macaroni was al gekookt, ze moesten dus zelf de saus maken. Er kon gekozen worden uit verschillende groenten die ze zelf moesten snijden. Na een tijdje op het houtvuur konden de welpen lekker smullen van de zelfgemaakte macaroni. Daarna was het alweer tijd om af te sluiten.
gr. Bagheera