Welpen opkomst 19 juni

Geplaatst op 2 juli 2021


De een-na-laatste- opkomst van dit seizoen had als thema “Pesten” wat onderdeel is van het insigne “Samen”.

Na de opening en het knopenkwartiertje werden de welpen verdeeld in 4 groepjes. Per groep gingen ze 4 opdrachten doen die betrekking hadden op het thema Pesten.

Bij Hathi werd het Rupsenspel gespeeld wat bedoeld was om de kinderen te leren dat ze uniek zijn en samen moet werken (en dat ze elkaar nodig hebben.) De welpen waren geblinddoekt en stonden achter elkaar in een rij met de handen op de schouders van degene die voor hen stond. De laatste in de rij gaf fluisterend een opdracht door die moest worden uitgevoerd door de voorste welp (die was niet gebllinddoekt)

Bij Chil moesten de welpen zoveel mogelijk woorden maken van het woord ”uniek” en bij Geert-die vandaag weer meehielp- werd één welp geblinddoekt en die moest op aanwijzingen van een medespeler een voorwerp zoeken. De tegenspelers waren de pestgroep en die gaven juist verkeerde informatie door maar het lukte toch vaak om het voorwerp te pakken.  Bij Raksha werd één welp, die zelf werd of wordt gepest, op een bankje gezet. De rest gooide proppen papier met scheldoorden naar hem/haar. Twee welpen mochten de gepeste welp verdedigen. Elk raak gegooide prop werd voorgelezen en Raksha vroeg aan de gepeste welp hoe dit voelde. Daarna moest iedereen iets positiefs zeggen over de gepeste welp. Hier wordt iedereen altijd blijer van!

Daarna was het tijd voor de ranja gevolgd door Kubb. Dit is ook een soort pest-spel want je moet de blokken van de tegenpartij omgooien en uiteindelijk zelfs de koning maar dat lukte geen enkele groep.

Er was nog tijd voor een water-spel en hiervoor gingen de welpen -met een lege  beker- in 4 rijen achter elkaar op de grond zitten. De voorste welp schepte water uit een emmer en gaf dit over zijn/haar hoofd door aan de welp die achter hem/haar zat. Dit ging natuurlijk heel vaak mis en bijna iedereen werd nat tijdens dit spel. Dat mocht de pret niet drukken maar het mooiste kwam aan het eind van het spel toen het overgebleven water in de emmers naar de leiding werd gegooid! Gelukkig was het mooi weer en droogde de kleding heel snel.

Volgende keer gaan de welpen zich voorbereiden op het zomerkamp, worden er een paar welpen geïnstalleerd en gaan we het insigne afronden.

Groetjes, Raksha