Welpen opkomst 23 februari 2019

Geplaatst op 6 maart 2019

Deze opkomst stond in het teken van Sport en Spel. Na het instaleren van twee nieuwe Welpen werden de Olympische Winterspelen gehouden ....


Zaterdag 23 februari was het weer tijd voor een opkomst bij de welpen. De welpen verzamelden om half 2 bij het hordehol. Na de opening was gingen we eerst twee nieuwe welpen installeren! Dit waren Eva en Eline. Na de installatie was er voor de ouders, opa’s en oma’s koffie en een plak cake.

De rest van de opkomst stond in teken van sport en spel. Kaa en Bagheera hadden daarom het idee gekregen om te olympische welpen spelen te organiseren. De bedoeling was dat er per nest gestreden zou worden voor een plekje op de door Bagheera gefabriceerde plaquette. Er waren in totaal 5 spellen: touw doorbranden, spijker poepen, paal gooien, zo lang mogelijk blijven hangen in een touw en als laatst werd er een flessen estafette gehouden. Het touw doorbranden en de flessen estafette werden gezamenlijk gedaan, de rest om beurten. Omdat het vlag hijsen niet altijd even goed gaat, is dat tijdens de spelen ook nog even geoefend. De spelen liepen iets uit, waardoor de flessen estafette na de pauze gedaan werden.

Als afsluiting hebben de welpen nog 2 ronden levend stratego gedaan. In de tussentijd kon dan de uitslag bepaald worden. De totaalscores lagen dicht bij elkaar, maar er kan er maar één de winnaar zijn. En dan is het Blauwe nest! Die komen dus met hun namen op het plaquette te staan.