Welpen opkomst 8 februari

Geplaatst op 19 februari 2020


Vandaag was het tijd om verder te gaan met het insigne Wijde wereld. Dit moest in combinatie met het thema Sport en Spel. Om zeker ervan te zijn dat iedereen dat ook goed in de gaten had waarom we veel met de verschillende landen bezig zijn, hield Raksha een korte introductie na het openen over de insigne.
Daarna werd de groep in tweeën verdeeld en ging de eerste groep van start. Raksha liep met die groep. Hathi liep met de tweede groep mee. Kaa, Tavi en Bagheera waren de laatste dingen aan het voorbereiden in het bos. De welpen moesten richting het bos lopen en kwamen daar verschillende spellen tegen. Onder andere het Schotse paalwerpen, het Belgische bierflesjes estafette en het Amerikaanse jeans hangen.
Aan het eind van de route was er nog olympische hindernisbaan gemaakt die erg goed in de smaak viel en de kinderen konden onder begeleiding van Tavi boogschieten zoals de indianen deden.
Na de pauze was het de bedoeling dat in groepjes van 4/5 kinderen hutten gebouwd werden. De hut moest deels uitgegraven worden. Op één groepje na was iedereen er aan toe gekomen. De drie hutten die gebouwd werden zagen er gaaf uit. Helaas was het toen alweer tijd om terug te gaan naar het hordehol.
Groetjes de welpenleiding
Volgende opkomst gaan we de Baden Powell tocht lopen in Appelscha. We starten om 11:30 bij het buitencentrum in Appelscha. We verzamelen om 10:30 bij de Tippe in Vledder.
Voor degene die zich niet ingeschreven hebben voor de Baden Powell tocht vervalt de opkomst van 22 februari.