Welpen Winterkamp

Geplaatst op 18 februari 2023


Vandaag weer een speciale opkomst. Winterkamp.

Om 3 uur druppelde langzaam alle welpen binnen om hun slaapplek gereed te maken voor de avond. Voor een aantal welpen was dit hun eerst kamp. Ze vonden het ook dan wel een beetje spannend. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden was het tijd om te openen bij de vlag. Tijd voor het leukste deel van de opkomst: “Het knopen kwartier”.

Het kwartier was zo weer omgevlogen tijd om met zijn alle naar het bos te gaan voor een spelletje blikspuit. Niet iedereen kende het spel, dus na een korte uitleg van Kaa was het tijd voor de welpen om te gaan verstoppen, op 2 welpen na. Sommige werden al heel snel gevonden, andere waren lastiger te vinden. nadat er 5 welpen waren gevonden mocht de bal vrijgespeeld worden. Na meerdere potjes gingen voor een pauze naar het praathuis.

De ranja en het koekje gingen er goed in. Daarna gingen de oudste welpen samen met Bagheera, Chil, Kaa en Raksha vuur maken in arena. Ondertussen gingen Hathi en Marala met de overige welpen een levend kwartet doen. De overgebleven welpen werden verdeeld in vier groepen. Op het veld waren vier hoepels neer gelegd waar o.a. 1 bord, 1 beker, 1 ring 1 pion in lag. Het was de bedoeling dat je bij de andere groep ging stelen zodat je uiteindelijk 4 dezelfde soort spullen in je hoepel had en dus een kwartet had.

Na het spel hadden de oudste welpen al een een mooi vuurtje gemaakt. Dus tijd om onze blikken te pakken en een lekker gerecht te gaan maken. Vandaag stond chili con carne op het menu. Niet iedereen was enthousiast over de bonen in hun eten. Gelukkig was aan het eind iedereen lekker aan het genieten van hun eigen gemaakte eten.

Na het eten was het tijd om verder te gaan. De groep werd weer gesplitst in jongste en oudste welpen. De jongste welpen gingen bamboestieken. De oudste welpen gingen samen met Raksha, Marala en Bagheera op stap. Ze hadden geen idee wat ze gingen doen, om het nog beetje spannend te houden kregen ze een blinddoek voor. Het was een dropping. Ze werden in auto gezet  en zo reden we op een plek waar ze gedropt werden. Gezamelijk moesten ze de weg terug vinden naar het praathuis, Bagheera en Marala liepen mee maar mochten niet helpen, enkel als de welpen helemaal verkeerd zouden lopen. Grappig weetje een van de welpen wist al na vijf minuten waar we waren, terwijl Marala echt de hele tijd geen idee had waar ze was en blij was dat Bagheera ook mee was.

Na ongeveer 25 minuten waren ze weer terug. Tijd om film te gaan kijken, dat was deze keer Strange World. In de pauze chocolademelk met chips. Na de pauze waren Bagheera en Chil een lichtjestocht gaan uitzetten, welke door de de welpen na de film gelopen kon worden. Sommige welpen waren inmiddels al een beetje moe en wilde eigenlijk liever zich klaarmaken om naar bed te gaan. Andere gingen slapen en sommige wilde nog even lezen. Nadat de rest van welpen terug waren mochten deze ook zich klaar maken en was het tijd om te gaan slapen.

Iedereen erg lekker geslapen want pas rond 7.30 begonnen de kinderen een  beetje wakker te worden. Om 8:00 uur konden de welpen op gaan staan en beginnen met het opruimen van de slaapspullen, gezicht wassen en tandenpoetsen. Daarna werd alles klaargemaakt voor het ontbijt en konden we na een moment van stilte happen en lekker een broodje eten. Ondertussen kwebbelden de welpen heerlijk over de film en of iedereen lekker had geslapen.

Als laatste stonden spelletjes op het programma. Een groepje ging samen met Raksha jeu de boules spelen. Nog wel een uitdaging om de bal zo dicht mogelijk te krijgen bij de kleine bal. Toch waren er ook een aantal welpen die de bal van een andere weg kaatsen waardoor hun bal dichterbij was. Ondertussen ging de andere groep ringwerpen met ringen en hoepels. Dat mikken was ook wel erg lastig, maar toch een paar hoepels om de pion.

Als je het leuk hebt dan vliegt de tijd voorbij. Dus was het alweer tijd om de vlag te laten zakken en elkaar een goede jacht te wensen.

Tot over twee weken.

Groeten de welpenleding.