Welpen opkomst 1 december 2018

Geplaatst op 5 december 2018

Een opkomst enkele dagen voor Sinterklaas, dan worden er natuurlijk pepernoten gegeten. Maar eerst moest er geknoopt worden, dit viel nog niet mee bij de meeste Welpen. Daarna hout zoeken en een vuurtje stoken .......


Het was alweer december en de Sint is weer in het Land. Misschien waren er daarom niet veel welpen naar de opkomst gekomen? Ikki en Raksha hadden een mooi programma gemaakt want de welpen gingen eerst verschillende knopen leggen zoals de platte knoop, de schootsteek, de paalsteek en de mastworp. Met de mastworp kun je mooi een driepoot pionieren en sommige welpen maakten er eentje. Toen was het tijd voor de ranja en wat lekkers. Hathi deelde chocolade pepernoten en marsepein muisjes uit en dat lustten de welpen wel!

Na de pauze vertelde Ikki wat over vuur en welk hout geschikt is om te branden. En dat je altijd water bij de hand moet hebben als je een vuurtje maakt. Toen gingen de welpen hout sprokkelen maar dat viel nog niet mee want er lag veel nat hout in het bos. Bagheera deed voor hoe je met een vuursteen en strijker vuur kon maken door deze bij een pluis brandbaar materiaal te houden. De welpen mochten toen de aanmaakhoutjes op het ontstane vlammetje leggen en daarna grotere takken. De gidsen en hulpgidsen mochten met een bijl een paar houtjes hakken. Toen het hout goed brandde deelden Ikki en Raksha brooddeeg uit en die konden de welpen om een stok boven het vuur houden. Al gauw was het brood gaar en kon er een knackworstje in de ontstane opening worden gedaan…mmm dat was smullen geblazen!

Het laatste kwartier werd er blikspuit gedaan; Hathi moest de welpen zoeken maar toen het fluitsignaal klonk had ze Julian en Marije nog niet gevonden.

Na het strijken van de vlag wensten we elkaar een ‘Goede Jacht’.

 

Over 2 weken hebben we Kerstopkomst van half 5 tot 8 uur. We gaan dan gezamenlijk eten.

Tot 15 december om half 5!!

Verzoek aan de ouders; meld je kind op tijd af zodat we niet teveel eten gaan inkopen!

Dit geldt trouwens voor elke opkomst.

Groetjes, de Welpenleiding