Welpenopkomst 19 november Routetechnieken

Geplaatst op 25 november 2016


Na het openen en de vlag hijsen gingen we aan de slag met verschillende routetechnieken. We gingen in groepjes een speurtocht doen aan de hand van verschillende routes.

We liepen in drie groepen, de eerste groep die vertrok waren de gidsen, zij gingen zonder leiding op pad. Vorig jaar hadden we namelijk al geoefend met kompas, bolletje pijltje route enz. Na enige tijd vertrok de tweede en daarna de laatste groep.

Baloe zou de gidsen in de gaten houden. Dat viel dus heel erg tegen, drie meiden in een bos met alleen een routeboekje en een kompas. Dat ging dus alle kanten op maar natuurlijk niet de goede kant….. Na ze weer op de route gezet te hebben liepen ze kort daarna weer fout en waren ze even spoorloos. Gelukkig vond de groep van Raksha ze later terug ergens in Vledder.

De groep die met Raksha en Chill de route liepen kregen onderweg uitleg hoe je bepaalde routes moest lopen. Onderweg was nog iets lekkers verstopt en daarna weer verder door het dorp. Onderweg moesten ook nog een paar vragen opgelost worden.

De groep die met Mang en Hathi op pad waren hadden het wel wat moeilijker om de juiste richting te vinden. Hier was een misverstandje over noord en zuid op het kompas. Gelukkig hadden ze wel een goed richtingsgevoel en kwamen net op tijd voor het afsluiten weer bij het Hordehol aan.

Tot de volgende opkomst op zaterdag 3 december van half twee tot vier uur.

Groetjes, De Welpenleiding

img-20161119-wa0001 img-20161119-wa0005