Welpenopkomst 4 December EHBO

Geplaatst op 6 december 2016

Sinterklaas en zwarte Piet krijgen ook wel eens een ongelukje. Wat moet je dan doen als er iets met ze gebeurt. De Welpen weten dat na deze opkomst. We gingen allemaal dingen oefenen die met EHBO te maken hadden ……..


Dit keer stond de opkomst in het thema van EHBO.

De welpen moesten eerst allemaal vragen beantwoorden om te kijken hoeveel ze al wisten over EHBO. Hieruit bleek dat ze hier best al wel veel van wisten .Maar natuurlijk kunnen de Welpen altijd nog wat meer leren. Ze gingen met hun eigen nest naar de arena om daar verschillende opdrachten te doen die te maken hadden met EHBO. Ze kregen een verhaaltje te horen of te lezen en moesten dan doen wat er opstond. Zo moesten ze bijvoorbeeld bedenken wat Sinterklaas moest doen nadat hij zijn hoofd had gestoten. En Piet heeft zijn hoofd verbrand toen hij door de schoorsteen ging, wat moet je dan doen? Sommige Welpen wisten dit al maar andere moesten toch wel even nadenken.

ehbo

Ook moesten ze een mitella om doen bij elkaar om te oefenen en vertelden sommige welpen ook over hun eigen ervaring die ze hadden met EHBO.

Daarna was het tijd voor pauze en voor een koekje en wat drinken.

 

De Explorers hadden een Pietenparcours gemaakt voor de Bevers en hier gingen de Welpen natuurlijk ook even overheen. Dit was erg leuk, maar na een tijdje moesten we eraf want de Bever leiding kwam om het parcours af te breken.

Het was koud, maar na ons nog warm gedanst te hebben en een handje met pepernoten gingen we weer verder met de opkomst. Om te kijken of de Welpen goed opgelet hadden gingen we nog een keer ren je rot doen maar dan met andere vragen. De vragen gingen over wat ze tijdens de opkomst geleerd hadden. De antwoorden die de Welpen gaven waren bijna allemaal goed, ze hadden dus goed opgelet en dus wel iets geleerd. Hierna was het alweer tijd om af te sluiten en naar huis te gaan.

 

Tijdens de volgende opkomst gaan we Kerst vieren. Hierdoor veranderd de

opkomst tijd, we hebben zaterdag 17 december opkomst van 18.00 tot en met 20.30 uur.

We gaan deze avond lekker eten, spelletjes doen en er is muziek. Komen jullie ook naar deze gezellige kerstopkomst?

Je hoeft deze avond niet je scoutingblouse aan maar mag in gepaste kleding komen (kerstmannenpak, kerstmuts, foute kersttrui, rendieren onecie, of iets wat je leuk vind). Je scouting das heb je natuurlijk wel om.

Geef wel even door of je wel of niet komt (zie ook de e-mail die je hierover gekregen hebt).

kerst-rendier

Groeten de Welpenleiding.