WELPENOPKOMST 4 november 2017

Geplaatst op 14 november 2017


Deze opkomst  gingen de welpen koken voor het kookinsigne. Omdat Mang en Ikki er niet waren werd het leidingteam verstrekt met Harmke en Marjolein. Ook kwam Baloe helpen en hij was het koken op houtvuur nog niet verleerd zoals we allemaal konden zien. De welpen openden in de arena en hierna gingen ze een menukaart maken waarop ze de volgorde van het koken en het menu moesten noteren. Bijna iedereen had een wortel, aardappel, ui, ei en een appel meegenomen en hiervan moesten de welpen een maaltijd samenstellen.

Er werd begonnen met het snijden van de ui, wortel en ui. Een deel hiervan ging in de gezamenlijk soeppot waar Raksha nog bouillonblokjes aan toe voegde. Daarna werden de aardappelen geschild en konden ze worden gekookt in een conservenblik of worden gebakken met olie op de bakplaat. De appel werd appelmoes en de meesten maakten van het ei een omelet van beschuit en stukjes wortel. Van brooddeeg maakten de welpen stokbrood of mini-piza’s waar ui en wortel en kaas of salami op werd gedaan .Ondertussen was de soep klaar en konden de welpen deze opeten. Als toetje maakten de welpen een kloppuding die 2 minuten moest opstijven, maar dat waren lange minuten voor de meeste welpen! Rond 4 uur kwamen de ouders de welpen ophalen maar deze waren eigenlijk nog helemaal niet klaar om mee te gaan. Na de Goede Jacht keerden de welpen met volle maag huiswaarts.

Volgende keer, 18 november, worden er 15 welpen geïnstalleerd. Dit zal direct na het openen plaatsvinden. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn allen van harte welkom om dit mee te maken.

Groetjes, Raksha