Welpenopkomst 6 oktober 2018

Geplaatst op 19 oktober 2018

Een opkomst in het teken van 'buitenleven' waarin we naast een speurtocht een bezoek brachten aan de open dag van de brandweer Vledder. Tot slot in een ritje met een brandweerauto teruggebracht naar het Praathuis.


We begonnen deze opkomst zoals gebruikelijk met de vlag hijsen. Nadat de vlag omhoog was deden we een kort namen rondje omdat we vandaag 3 kijkers hadden. Daarnaast draaide er iemand mee om te kijken of hij leiding wil worden. Ook wisten de oudere welpen nog niet goed de namen van de nieuwe welpen.

Het thema buitenleven stond deze dag op het programma. We gingen een speurtocht lopen met veel verschillende routetechnieken zoals kompas en smileyroute. We deden veel met de natuur en gingen onderweg verschillende bladeren en paddenstoelen bekijken. De welpen wisten al veel maar ze hebben ook veel nieuwe dingen geleerd, zoals dat een stekelplant een hulst heet.

Onze tocht eindigde bij de Welegiesweide waar de brandweer stond. Want het was feest in Vledder, brandweer Vledder bestaat namelijk 100 jaar en dat moest gevierd worden. De welpen konden hier een klimparcours doen, met de brandweerslang het huis blussen, schminken enz. Onze benen waren erg moe en we wilden eigenlijk niet meer terug lopen naar het hordehol. Gelukkig konden we met de brandweerjeeps terug gebracht worden. Nog even de sirene aan en de kinderen vonden het allemaal super leuk. Het was toen jammer genoeg alweer tijd om af te sluiten.

Tot over 2 weken allemaal!

Groetjes, De welpenleiding

Mededeling:

Aankomende opkomst, zaterdag 20 oktober zouden we graag willen dat iedereen 2 blikken of yogurtbekers mee neemt. We gaan hier namelijk iets erg leuks mee doen.