Welpenopkomst 8 mei

Geplaatst op 16 mei 2021


Bij de vlag stonden vandaag veel minder welpen als normaal. 10 welpen gingen namelijk deze dag meedraaien met de scouts, zodat ze een idee konden krijgen wat er gedaan wordt bij de scouts en dat de ze leiding alvast konden leren kennen. Wel stond er voor een boel welpen een onbekend iemand. Zelfs 1 van welpen zei dat hij een beverblouse aan had. Maar dat was Geert van de stam, die ging ons vandaag even helpen.

Natuurlijk begon alles met de opening, Sofie en Yannick hezen de vlag. Jonathan had de vorige opkomst het logboek meegenomen, maar was hem vergeten mee te nemen naar de opkomst. Hathi vroeg of hij dan iets wilde vertellen over wat we gedaan hebben de vorige opkomst, en dat wilde hij wel. Jonathan ging naast de vlaggenmast staan en vertelde daar wat we gedaan hadden de vorige opkomst. Dat was erg stoer, zo voor de hele groep. Daarna kreeg Bagheera het woord. Samen met Marala had hij de opkomst voorbereidt. Hij vroeg aan de welpen wie wist wat een kompas was en wat je ermee kan doen. Ook vertelde hij over windrichtingen. Uiteindelijk hebben de welpen vandaag in totaal 8 windrichtingen geleerd. En om dat een beetje in de vingers te krijgen, deden ze een spel Kaptitein Marala zegt. Als kapitein Marala dan zei: Kapitein Marala zegt Noord, dan moesten de welpen naar de noordelijke punt in de arena lopen. Maar de welpen moesten wel goed opletten, want als Kapitein Marala:  Zuid zei, dus zonder Kapitein Marale zegt, moesten de welpen blijven staan.

Na het spel werd er een instructie gegeven over het gebruikt van het kompas. Marala en Bagheera hadden 3 verschillende routes uitgezet in het bos naast de camping. Per nest moesten ze die route lopen, de eerste stappen waren de nest geoefende windrichtingen en de laatste stappen in de route waren graden schieten. En we zijn er nog steeds niet achter hoe het gebeurd was, maar nest zwart is compleet de verkeerde kant opgelopen! Onderweg waren op de routes letters geplakt. Die moesten meegenomen worden, zodat na de route hier een woord mee gemaakt kon worden. En het woord dat gezocht werd, bleek het volgende onderdeel van het programma te zijn, namelijk Knopenkwartier! Daar begonnen we mee na de ranja en een koek. Toen het knopenkwartier afgelopen was, begonnen we met bamboestieken. Helaas moest dit binnen omdat het aardig regende. De welpen hadden dit volgens ons wel uren kunnen doen, maar helaas het was zo weer 4 uur. Dus tijd om af te sluiten.

Let op, volgende opkomst zijn we op kamp. Dat is het alternatieve NPK. Komende week krijgen de welpen die zich hiervoor opgegeven hebben een mail met meer informatie!