Welpenopkomst Sint Joris zaterdag 15 april

Geplaatst op 26 april 2023


Deze opkomst stond in het teken van Sint Joris, de ridder die de draak versloeg om de dochter van de Koning uit de klauwen van de draak te redden. Lord Baden Powell had een bijzondere connectie met St Joris en organiseerde een St Jorisdag (23 april)

Na het knopenkwartier stelde Anita Meijer, moeder van Saar zich voor aan de horde. Zij  had deze opkomst  in samenwerking met Raksha georganiseerd als opdracht voor de Buitenschoolse Opvang-cursus.. Ze legde de betekenis van Sint Joris uit en las een  stuk van het Sint Jorisverhaal voor. Anita had een mooie slaapzak bij zich waar ook Sint Joris met de draak op stond. Er werd gestart met een variant op Hollandse Leeuw, namelijk; Wie is er bang voor de Driekoppige Draak? Vervolgens startte elke 5 minuten een nest om een route van ca 5 km met speciale opdrachten te lopen.  De opdrachten hielden verband met Sin Joris. Zo moesten de welpen een zwaard van takken maken, een klimparcours doen, als ridder op een paard (op de rug van een welp) een ”gevecht” houden en vlag seinen.

Aan het eind van de route bij het Hordehol kon er  worden geknutseld en de welpen konden zich laten schmincken maar daar was niet veel tijd meer voor. Wel hakte een “ Sint Joris” met zijn zwaard een cake doormidden en dat was samen met een welverdiende beker ranja het einde van de Sint Joris opkomst. Anita werd hartelijk bedankt voor de mooie opkomst met een yell en chocolaatjes. De welpen zullen haar terugzien tijdens het zomerkamp want dan gaat Anita voor de welpen koken!

Lang, lang geleden gebeurde er elk jaar iets vreselijks in een land hier ver vandaan. In het land waar dit verhaal over gaat, leefde een hele enge draak. Een draak met wel vier koppen en een vreselijke adem… Deze draak wilde elk jaar een mooi jong meisje om haar lekker op te peuzelen. Elk jaar waren de bewoners bang; welk meisje zou het lot dit keer aanwijzen? Ook nu kwam de draak weer te voorschijn en eiste een mooi, jong meisje. Op een vol plein bij het kasteel trok de koning het lot…

 

Groetjes, Raksha