Welpenpkomst 16-12-2017

Geplaatst op 8 januari 2018


  • We begonnen deze speciale opkomst een stuk later dan normaal namelijk pas om 17:30.  Nadat we hadden geopend en de vlag gehesen was gingen we een kerst ren spel spelen.

Er waren 3 teams die allemaal een arrenslee (brancard) hadden waarmee ze cadeaus moesten wegbrengen in een slalom estafette race.

Daarna hebben we nog zaklamp tikkertje gedaan. Als de tikker met de zaklamp op jou scheen was je af, je moest dan stil blijven staan. Als iemand anders je tikte was je weer vrij en mocht je weer verder meedoen in het spel.

De welpen kregen het allemaal koud dus gingen we maar snel naar het lekkere eten dat ondertussen was bereid. Als eerste hadden we poffertjes, stokbrood met kruidenboter en daarna pizza. Nadat dit allemaal op waren gingen we bingo spelen, de kinderen waren super enthousiast. Jammer genoeg was de frituurpan erg snel klaar en kwamen we niet aan een tweede ronde toe.

Na de frituurhapjes gingen we naar buiten het dierengeluidenspel doen. We hadden als dieren/mens, een kat, een hond, een vis en de kerstman. De welpen moesten erg goed luisteren om de dieren en de kerstman te vinden. Als je een dier had gevonden kreeg je een handtekening en kon je opzoek naar de andere dieren.

Na het dierengeluidenspel was het tijd voor een toetje: ijs met slagroom, hagelslag en sprinkels. Na het ijs was het jammer genoeg alweer tijd om de vlag te laten zakken. We wenste iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

De volgende opkomst is de nieuwjaarsopkomst. Deze zal plaatsvinden op zaterdag  13 januari bij Padjalanta.

Groetjes,

Oe