Winterkamp 09-02-18

Geplaatst op 15 februari 2018


Afgelopen weekend was het weer zover, winterkamp 2018 voor de Welpen! De leiding was ’s middags al begonnen met opbouwen en vooral het opstoken van de kachel. Juist in de week dat het winterkamp gehouden werd, had het flink gevroren.

Rond 7 uur kwamen de eerste welpen, die direct een plekje konden gaan zoeken in het praathuis. Nadat iedereen hun matje of luchtbed had uitgerold of opgeblazen, was het tijd voor de opening. De vlag werd gehesen door Dyan en Bjorn. Na het opzeggen van de welpenwet was het tijd voor de film Vaiana. Halverwege de film kregen de welpen ranja en chips. Terwijl het tweede deel van de film gespeeld werd, gingen Raksha en Bagheera op pad voor de activiteit na de film, namelijk een breeklichtjes route over de camping en een stukje het bos in. De welpen werden in twee groepen verdeelt. De jongste welpen gingen als eerst met Bagheera de route lopen, Raksha ging met de oudere welpen de route doen. Ondanks dat niet alle breeklichtjes goed meer te zien waren zijn beide groepen toch uitgekomen bij het praathuis. Na de tanden gepoetst te hebben, gingen alle welpen zich klaar maken om te gaan slapen. Op dat moment kwam ook Chil aan bij het praathuis. Hij heeft aan het begin van het scoutingseizoen de overstap gemaakt van de welpen naar de Explorers. Tijdens het winterkamp zou dan afscheid genomen worden.

De volgende ochtend werden eerst de slaapspullen opgeruimd zodat daar daarna de ontbijttafels gedekt konden worden. Raksha, Hathi, Chil, Ikki en de inmiddels aangekomen Kaa hielpen de welpen hiermee en bereidde het ontbijt voor terwijl Bagheera hout haalde voor de vuurtonnen buiten. Na het ontbijt ging men namelijk verder voor het kookinsigne.

Het was namelijk ook de laatste opkomst waar de welpen met het kookinsigne bezig zouden gaan. De oudste welpen, Milan, Maarten, Quinten, Tessa en Jente moesten zelf eerst een vuurton aansteken. Daarna moesten de welpen in 4 groepen verschillende gerechten gaan maken. Bij Hathi en Kaa konden de welpen brood bakken op een stok, bij Ikki minipizza’s, bij Raksha konden ze wentelteefjes en een boerenomelet bakken en bij Bagheera kon men pannekoeken bakken. Ook moest ieder groepje per gerecht één gerecht voor de leiding bereiden. De leiding heeft heerlijk gesmuld van de gerechtjes van de welpen. Na het koken was er nog tijd voor een tikspel met een bal.

Bij het afsluiten van het kamp, werd afscheid genomen van Chil. De vorige opkomst hadden de welpen een paar klompen beschildert, die dan nu eindelijk aan Chil gegeven mochten worden. Vervolgens hebben Dyan en Bjorn de vlag laten zakken en was het tijd om naar huis te gaan.

Groeten Bagheera