WINTERKAMP WELPEN- 11 en 12 maart 2022

Geplaatst op 8 april 2022


Eindelijk was het dan zover; het winterkamp van de welpen! De welpen en hun ouders arriveerden vrijdagavond rond 19 uur in het Hordehol. De welpen rolden hun slaapmatjes uit en installeerden hun (slaap-)spullen. De kachel brandde al  lekker en toen iedereen klaar was gingen de welpen naar buiten om te openen. Het was inmiddels al donker geworden en daarom stond er bij  de opening een grote lamp opgesteld. Ook voor de installatie van 5 welpen was dit wel handig!

Na het installeren was er nog even een gezellig onderonsje met de ouders die waren uitgenodigd voor koffie, thee en cake , maar daarna vertrokken ook de laatste ouders huiswaarts. De welpen gingen op hun slaapzak liggen en konden  zo kijken naar een mooie film over een meisje die haar gave zocht. In de pauze trakteerde de jarige Marala op chips en na de film verzamelden de welpen zich- gewapend met een zaklamp-  bij de vlag.

De leiding zat rondom het clubhuis met een instrument en de welpen gingen in groepjes van 2 zoveel mogelijk leiding zoeken. Dat bleek niet zo’n moeilijke opgave want bijna alle groepjes had de leiding allemaal gevonden.

Toen was het bedtijd en de welpen zochten hun slaapzak en knuffel op.  Het duurde nog lang voordat iedereen sliep en toen de leiding naar bed ging waren er nog steeds  een paarwelpen die in hun slaapzak lagen te woelen! De volgende morgen waren de eerste welpen al om kwart voor 6 aan het praten, terwijl zij zich  pas om half 8  mochten roeren. Na wat instructies van de leiding was het even rustig maar dat was van korte duur! Om 8 uur mochten de welpen opstaan en om  9 uur zat iedereen aan de ontbijttafel. Na het ontbijt gingen de welpen een kijkdoos maken. De opdracht was om 4 seizoenen uit te beelden.

Er ontstonden na veel knip- en plakwerk  hele mooie kijkdozen met heuse sneeuw, ijs, boompjes en plaatjes van dieren in de natuur. Daarna was het tijd om even wat te drinken en wat te rennen om de energie kwijt te raken en ook trakteerde de jarige Jonathan op chips. Ondertussen maakten Bagheera en Kaa samen met de oudste welpen 4 vuren.

Hier konden de welpen allerlei lekkere gerechten op maken zoals wentelteefjes en  tostie’s. Veel te vroeg werd er op de fluit geblazen; het sein dat de welpen zich om de vlag moesten verzamelen om het kamp  af te sluiten.

Het was een mooi en geslaagd kamp en een mooie voorbereiding op het Pinksterkamp in juni en het zomerkamp in juli.

Tot over 2 weken!

Groet, Raksha