Winterkamp welpen

Geplaatst op 6 februari 2017

De welpen zijn op winterkamp geweest. Het stond in het thema van het Jungleboek.


Vrijdag 27 januari om 19 uur kwamen de eerste welpen naar het hordehol voor het winterkamp. De slaapspullen voor de nacht werden met behulp van de ouders neergelegd en toen  iedereen er was gingen de welpen film kijken vanaf hun slaapmatjes. Deze keer was het de film het Junglebook van Walt Disney. De welpen keken geboeid en zij maakten soms voor het eerst kennis met Baloe, Mowgli, Bagheera en de andere Jungledieren.

In de pauze was er warme chocomelk met chips en na de film gingen de welpen in groepjes van 4 naar buiten voor het Junglegeluiden spel.  De oudste welpenmeiden hadden zich verstopt in de bosjes en maakten een dierengeluid.De andere welpen moesten de dieren op volgorde zoeken door goed naar de geluiden te luisteren. Gelukkig ging dat goed en de zaklamp hielp hier ook bij! In het hordehol mochten de welpen –al liggend op hun slaapzak- de zaklamp op de discobal schijnen en dit gaf allemaal leuke  lichtjes op het plafond! Toen iedereen de pyama aanhad, zich had gewassen en de tanden had gepoetst ging het licht uit en  sliepen alle welpen al gauw!

Om half 6 waren de eerste welpen wakker, ze fluisterden en schenen met hun zaklampen in hun slaapzakken. Chill verzocht deze welpen om weer te gaan slapen en tot kwart over 7 was het weer even stil. Toen moesten Martijn en Thijs zich snel aankleden omdat ze gingen voetballen; de rest ging toen ook maar de slaapspullen opruimen en zich aankleden. Om half 9 zat iedereen aan het ontbijt en hierna vertrokken de welpen even naar buiten om zich uit te leven op het speelveld. Het dooide toen  al flink. Rond tienen gingen de welpen naar binnen en werd er gezongen voor Mang die jarig was. Toen gingen de welpen spelletjes in het clubhuis doen zoals Shere Kan slaapt, de staart van Hathi en dobbelen (wie er 6 gooide moest zich snel omkleden en dan met mes en vork cake gaan eten) Buiten werd er nog een ballonnen spel gedaan maar toen kwam het mooiste; uitproberen of het meertje bij de camping alle welpen konden houden. Sommige kinderen bleven liever aan de zijkant maar de meesten waagden zich op het ijs om mee te doen aan ijshockey of voetbal.

Om half 1 zat iedereen weer om tafel voor brood met knackworstjes . Na het eten mochten de welpen een stok zoeken om hier – met begeleiding- met een zakmes  een punt aan te maken. Helaas gaf  de jarige Mang het slechte voorbeeld door zich in zijn duim te snijden maar gelukkig hoefde voor de welpen de EHBOkist niet te worden geopend. Eenmaal een punt aan de stok konden de welpen hier een knackworstje aan doen en boven het vuur van Chill verwarmen en ook de marshmallows konden zo worden verwarmd.

En toen kwamen de eerste ouders er al aan; het leuke  kamp wasvoorbij! We wensten elkaar Goede Jacht en toen ging ieder huiswaarts.