winterwelpendag

Geplaatst op 26 januari 2017


De welpen hadden vandaag een extra opkomst.
We kregen een oproep om bij de nieuwe bank in Assen te kijken op het terrein van de Sint George groep. Dit was de tarief bank. Maar op het terrein aangekomen bleek dat er een bankoverval was gepleegd. Maar de dader was al gevangen. Volgens de politie moesten er alleen nog wat meer aanwijzingen gevonden worden want volgens hun kon het niet zo zijn dat hij in zijn eentje de bank had overvallen er kon dus nog een tweede dader zijn. Aan de welpen van 7 verschillende scoutinggroepen uit Drenthe de taak om de verdachten die in en rondom het clubgebouw liepen te ondervragen en er zo achter te komen wat er aan de hand was.
Onze welpen werden bij andere welpen in een groep gezet. Dit werd gedaan door briefjes waar een nummer op staat. De welpen moesten hun nummer opzoeken. Nadat de welpen verdeeld waren konden ze op onderzoek uit. Er waren redelijk wat mensen om te ondervragen. Na al dat speurwerk kwamen we weer terug bij de plek waar het begon. Hier waren ondertussen alle verdachten op een bord geschreven zodat we degene die het niet gedaan hadden weggestreept konden worden.
De welpen waren er tijdens het onderzoek achter gekomen dat er geld weg was. Maar er was een trucje met het geld. Namelijk als je de geldpakjes op de verkeerde manier open maakte ontplofte er een verfbommetje.
Ze hadden gezien dat de meneer van de technische dienst bezig was met verf en hout. Hij maakte mooie spaarpotten. Tijdens de afsluiting werd hij erbij gehaald en moest hij zijn handschoenen aan doen. Hierop bleek verf te zitten. Ondertussen werd het geld ook weer terug gevonden en bleek er oranje verf op te zitten. Toeval wilde dat er ook oranje verf op de handen van de man van de technische dienst zat. Hij kon dit verklaren dat hij bezig was met verf en dat het daarom erop was gekomen. De welpen begonnen allemaal te schreeuwen dat, dat niet klopte omdat hij helemaal geen oranje verf had alleen maar zwarte. Zo werd hij dus ook in de boeien gegrepen.

Om ons te bedanken kregen we allemaal een spaarpot cadeau en natuurlijk een insigne die weer mooi op het uniform kan.(op de linkermouw als je,je bloes aan hebt)

Natuurlijk hadden we hier niet heen gekund zonder de ouders die mee reden. Super bedankt hiervoor. (Ook bedankt voor alle ouders die zich hebben aangemeld)

Volgende week is het winterkamp. Vergeet geen zaklamp mee te nemen. Het is in de avond natuurlijk donker in het bos. Wel word er voor verlichting gezorgd naar het Hordehol toe.

Dus namens de welpenleiding tot volgende week voor degene die komen op winterkamp en voor de andere tot de volgende keer.

Groetjes de Welpenleiding