Zomerkamp Welpen (dag 1)

Geplaatst op 11 juli 2021

Dag 1 van het Welpen zomerkamp....


Zaterdag ochtend half 11 de leiding staat te wachten op de welpen die er al aan komen. Na de bagage in de auto’s gestopt te hebben is het voor de welpen tijd om twee aan twee te gaan staan met de fiets. Bijna elke welp krijgt nog een veiligheidshesje aan zodat ze goed te zien zijn tijdens het fietsen. Met een kleine omweg komen ze bij de kamplocatie aan waar de tassen al in het midden van alle tenten liggen.

De welpen pakken hun spullen en brengen ze naar hun tent. Even kijken bij wie ze allemaal in de tent liggen en wie naast wie gaat liggen.

Gelukkig was dat al snel bepaald en konden we openen. Iedereen had wel trek gekregen van dat omafietsen dus lunch pakketje op tafel en eerst even happen voordat we konden eten.

Na de lunch mocht de kampkleding aan en gingen we het kamp openen. Het verhaal gong over de leiding die terug ging in de tijd om bij een overval te kijken. Tijdens het tijdreizen werden ze in 2 groepen gesplitst. 1 groep kwam in het dorp terecht bij de sheriff en de andere bij de bandieten.

De bandieten vonden dat de leiding eerst moest laten zien dat ze het waarschijnlijk waren om te helpen bij de overval. Tijdens de kampdoop konden de welpen zelf laten zien dat ze konden helpen. Tijdens de kampdoop gingen de kinderen die nog niet aan de beurt waren verschillende tests doen. Zoals tips maken. Met die tipi’s moesten de indianen van dorp naar dorp vluchten. Maar proberen om uit de handen van de cowboys te blijven. Nadat alle welpen voor de kampdoop waren geweest was Kaa aan de beurt voor de kampdoop dit was namelijk het eerste kamp voor hem als leiding. De kinderen vonden dit wel leuk want die mochten Kaa “dopen”.

Na de kampdoop was het tijd om te eten. Dit keer echt eten uit Amerika namelijk Chili con carne en aardappeltjes. Na de afwas wat het tijd om levend stratego te doen. Deze was ook al in thema gemaakt. Er werd behoorlijk gestreden. Na de strijd was het toch echt bedtijd. Nog even tandenpoetsen en slapen. Alleen waren de kinderen het daar nog niet mee eens. Het was nog een aardig gekibbel in de tent. Maar uiteindelijk vielen alle welpen in slaap.

Morgen weer een dag. Wat zullen we dan beleven?

Groetjes de welpen en de welpenleiding