Bever verslag 28 oktober 2023

Geplaatst op 8 november 2023


Deze opkomst stond in het teken van communicatie. Bijna jaarlijks wordt er door onze scouting JOTA/JOTI georganiseerd, dit is een groepsactiviteit waarbij alles draait om communicatie. Hierbij wordt er dan vaak contact gezocht met andere scoutinggroepen uit Nederland of zelfs uit andere landen en er worden een hoop leuke spellen gespeeld. Dit jaar hebben was er geen JOTA/JOTI voor heel de groep, daarom hebben de bevers een opkomst gehad die wel met het onderwerp communicatie te maken had.

We begonnen de opkomst weer zoals gewoonlijk met het zingen van het beverlied en het hijsen van de vlag. Daarna was het al gelijk tijd om naar het bos te gaan. Eenmaal in het bos aangekomen, gingen we naar de beverrenbaan, dit een leuke plek in het bos met heuveltjes, waar lekker rond gerend kan worden. De bevers waren gelijk al helemaal enthousiast en wilden graag gelijk de baan rond rennen, en dat gebeurde ook. Hierna kregen de bevers een uitleg over wat we gingen doen. Het was de bedoeling dat er tweetallen werden gemaakt, per tweetal werd er dan één iemand geblinddoekt en samen gingen ze dan de beverrenbaan rond. De bever die niet geblinddoekt was, moest de andere bever dus goed helpen. Goede communicatie was hierbij erg belangrijk. Dit ging de bevers erg goed af en iedereen heeft elkaar goed en rustig geholpen. Na deze opdracht was het tijd om het parcours wat lastiger te maken, de bevers mochten zelf wat obstakels op het parcours leggen. Er werd dan ook gelijk druk gezocht naar allemaal takken en boomstammen om op de baan te leggen. Nadat dit was gebeurd kregen ze weer dezelfde opdracht, waarbij één iemand per tweetal geblinddoekt het parcours over ging. Deze keer was het wel wat lastiger om geblinddoekt de baan over te gaan, maar ook dit is de bevers gelukt door goed te communiceren.

Toen was het tijd om weer terug te gaan naar het praathuis, daar hebben we even lekker wat gedronken en gegeten en daarna hebben we nog een laatste spel gedaan. Dit spel ging om verschillende communicatie middelen, denk aan een typemachine, een mobiel, een ouderwetse telefoon of de rookpluimen die vroeger werden gebruikt. Van elk communicatiemiddel hingen er twee plaatjes, het was dan de bedoeling dat de bevers tussen ieder hetzelfde plaatje een touwtje gingen hangen. Zo ontstond er een heel spinnenweb aan touwtjes (ook wel laserstralen genoemd door de bevers). Door deze touwen werd het dan ook steeds lastiger om van het ene plaatje naar de andere te komen. Na dit spel was het alweer 15.15 uur en stonden de ouders al te wachten. Het was toen tijd om af te sluiten en de opkomst was alweer voorbij!