Beveropkomst 20 oktober 2018

Geplaatst op 31 oktober 2018

Dit jaar geen groots opgezette Jota/Joti opkomst bij de van Swietengroep maar de opkomst van de Bevers stond wel in het teken van de Jamboree on the Air.


Op 20 oktober stond de opkomst van de bevers in het teken van communicatie op allerlei verschillende manieren. Dit had natuurlijk te maken met JOTA/JOTI weekend.

Na het hijsen van de vlag bleven we lekker buiten in de arena, waar tafels waren klaargezet. Steven legde uit dat we bekertelefoons zouden gaan maken, waarmee je op afstand met elkaar kunt praten. De eerste versie met plastic bekers bleek helaas niet helemaal naar behoren te werken, maar gelukkig konden we nog een aantal lege blikken tevoorschijn toveren. Door een gat in de onderkant van twee blikken te maken en hier een touwtje tussen te knopen, had je een simpele maar effectieve telefoon. Wel het touw strak houden natuurlijk! Nadat we de telefoons uitvoerig hadden uitgeprobeerd en er de nodige geheimen over en weer waren gefluisterd, was het tijd voor pauze. Na de pauze was het de beurt aan een andere manier van communiceren, waarbij we gebruikmaakten van foto’s en whatsapp. Noa verstopte zich steeds met één bever en vervolgens stuurden zij een foto van de verstopplek via whatsapp naar de rest. Aan hen de taak om goed te kijken waar deze foto was genomen en vervolgens de verstopplek te vinden. Iedere bever mocht een keertje mee om te verstoppen en daarna was het alweer tijd om richting  de vlag te gaan.

Groet, prof. Plof