Beveropkomst Sinterklaas

Geplaatst op 12 december 2017


Tijdens de JOTA-JOTI hadden de Bevers al even gebeld met Sinterklaas. Vol verwachting klopte ons hart wat er deze zaterdag ons te wachten stond. De Sint had namelijk met Noa gebeld en Sint vertelde dat hij zo onder de indruk was van de stoere Bevers uit Vledder dat hij aan hun zijn probleem wel toevertrouwde. Sint komt namelijk hulppieten te kort, en hij vroeg daarom aan Noa of de Bevers misschien iets voor hem konden betekenen.
Dat kon en zo gingen Noa en Steven aan de slag met de Bevers om ze klaar te stomen tot hulppieten. Eerst werden er peternoten gebakken. Het afwegen hebben ze helemaal zelf gedaan en daarna werd het deeg gerold tot prachtige pepernoten. Terwijl de pepernoten in de oven aan het garen waren was het tijd om naar buiten te gaan. Daar stond een heus pietenparcours klaar voor de Bevers. Dit parcours was in elkaar gezet door de hulppieten van vrijdagavond (Explorers, bedankt!!). Eerst moesten de Bevers onder de tafel door kruipen, door een hoepel heen en trippelend door de trede van een liggende ladder. Aangekomen bij het grote bouwwerk moesten de Bevers via een touwklimnet naar boven klimmen, een pakje aanpakken en deze door de schoorsteen naar beneden laten glijden. Ze durfden allemaal de stap te wagen, wat een stoere Bevers in Vledder!
Tussendoor werden er nog liedjes geoefend met een heuse choreografie er bij. Want ja, wat is nou een hulppiet zonder zing en dans kunsten? Nog even warme chocolademelk drinken en smullen van de pepernoten en toen was het tijd om af te sluiten. Sint heeft inmiddels aan Noa te laten weten erg blij te zijn met de Bevers en ze tot hulppieten om te willen toveren.

Voor de volgende keer

De volgende opkomst worden de Bevers geïnstalleerd en daarnaast ook twee beverleiding! De ouders ontvangen hierover nog een mail!