Bevers maken muziek!

Geplaatst op 15 maart 2023


Deze zaterdag stonden we met een mooi groepje bij de vlag. Er waren namelijk ook een aantal bevers om te kijken.  Ik mocht als Rebbel vandaag Rozemarijn ondersteunen bij de bevers.

Deze opkomst was het tijd voor expressie! Binnen op de tafel lagen een heleboel instrumenten. Hoe heten ze, hoe klinken ze, hoe krijg je er geluid uit? Samen hebben we alle instrumenten bekeken en geprobeerd. Nu zijn we net een orkest! En wat is het mooie van een orkest? Die heeft een dirigent. Dus als de dirigent aftelt mag je starten met muziek maken, maar je moet ook goed opletten, dat als de dirigent een gebaar maakt om te stoppen, je dan ook stopt. Dit konden de bevers heel goed!

Rebbel had nog een ander instrument meegenomen, namelijk een accordeon! Hoe klinkt die dan? Zo kunnen we samen mooi muziek maken! Alle bevers hebben even op de knopjes van de accordeon mogen drukken!

Hierna was het tijd voor ranja en om even fijn buiten te spelen! Een aantal bevers gingen paardje spelen. Nu zaten er bij de instrumenten ook 2 halve kokosnoten. Dat klinkt net alsof er een paard kwam galopperen!

Na even lekker spelen was het tijd voor Anna-Maria koekoek, maar dan met muziekinstrumenten. Geluid maken met het instrument en dan plotseling stilstaan.

Als afsluiting werden we een echte fanfare! Alle bevers kozen een instrument en Rebbel liep voorop met een een bezemsteel. Zo liepen we buiten om het praathuis heen en maakten we muziek. Meerdere keren liepen we ook door het praathuis heen, zodat de kinderen konden wisselen van instrument.

Toen was helaas de opkomst weer voorbij, streken we de vlag, zongen het liedje en konden alle kinderen weer met hun papa’s en mama’s mee!

Tot de volgende keer!

De beverleiding