bevers verslag 6 mei 2017

Geplaatst op 17 mei 2017


Tijdens de opening van de opkomst op 6 mei stonden er 17 kinderen klaar om het Beverlied te zingen rondom de vlag. Rebbel vertelde dat haar broertje Martin vandaag kwam helpen om ons nieuwe dingen te leren over planten en bomen. We gingen in twee groepen het bos in. In het bos was bij verschillende bomen informatie te ontdekken over die bomen. Zo ontdekten we hoe groot de bomen konden worden, voelden we aan de boomstammen en bekeken we de blaadjes, naalden en andere dingen die er aan groeien.

Op een aantal plekken vonden we niet alleen informatie over bomen, maar moesten we ook opdrachten uitvoeren. Zo moesten we ergens allerlei vragen over bomen beantwoorden, zoeken naar beestjes in dood hout, bewegen als een boom en bomen meten met onze armen en met touwen. Een groep ontdekte daar dat je ook een boom kon meten met een touw en met Keet.

Toen Keet weer was bevrijd was het tijd voor ranja met een koekje. We waren op een hele mooie open plek waar een grote omgevallen boom voor veel klim- en balanceerplezier zorgde. Na een lekkere lange pauze in de warme middagzon moest de route nog worden uitgelopen. Na nog meer informatie over bomen en opdrachten kwamen we aan in de arena. Hier hebben we de opkomst iets te laat, maar onder veel belangstelling van ouders afgesloten.