Bevers zoeken de herfst op

Geplaatst op 13 november 2019


Na het openen zijn we met elkaar het bos in gegaan om echte herfstdingen te zoeken. Mooie bladeren, dennenappels, stukken schors en natuurlijk kastanjes gingen allemaal in onze emmers. Een stop bij de Beverrenbaan mocht ook niet ontbreken. Nou ja, stop? We renden erop los! Ook hebben we nog een paar hindernissen van de trimbaan meegenomen. Moe maar voldaan kwamen we terug bij het praathuis en was het tijd voor drinken en een koekje. Voordat we hieraan begonnen hebben we het Limolied van stal gehaald. Er waren maar een paar Bevers die precies wisten hoe dit lied gaat, dus dat wordt de komende tijd flink oefenen.

Nu was het tijd voor een spel. Eekhoorntikkertje. Een paar bevers waren de eekhoorns die hun dennenappels moesten verdedigen door de andere bevers die ze af wilden pakken te tikken. We hebben dit spel in verschillende varianten gespeeld en het was soms erg spannend.
Helaas was er geen tijd meer om nog meer te doen met de gevonden herfstdingen. Hier gaan we de volgende opkomst mee aan de slag. Na het laten zakken van de vlag en het zingen, gingen we alweer naar huis.