De bevers gingen naar de boerderij

Geplaatst op 30 april 2018


Op zaterdag 21 april kwamen de bevers weer bij elkaar, maar dit keer verzamelden wij ons niet bij het Praathuis maar bij de Tippe. Dit kwam namelijk omdat wij een bezoek zouden brengen aan de boerderij van de ouders van Rebbel in Vinkega. Daar aangekomen stonden zij klaar met mooie witte overalls, want dat hoort er natuurlijk bij op de boerderij.

Toen iedereen zich met een beetje hulp in een pak had gehesen, liepen we richting de melkmachine voor een korte uitleg. Vervolgens kregen we in twee groepen een rondleiding langs de stallen en allerlei andere onderdelen van de boerderij. We kwamen eerst in de koeienstal, waar wij niet alleen naar de koeien keken, maar de koeien ons ook allemaal heel nieuwsgierig stonden te bekijken. Daarna begaven we ons naar de varkensstallen, waar een merkwaardig luchtje hing.. Er waren veel jonge varkens en ook erg schattige biggetjes, die we uiteraard allemaal even wilden vasthouden en aaien. Buiten stonden nog een aantal koeien lekker in de wei en in de stal stonden nog een paar kalveren die maar al te graag aan je vingers wilden sabbelen (gelukkig hebben ze nog geen tanden).

Nadat iedereen nog een blik had geworpen in de melktank en een bever claimde dat hij op een dag evenveel melk op kan, zat de rondleiding er alweer op. Als afsluiting mocht iedereen nog even op de trekker zitten voor een fotomomentje. Het was een hele leerzame middag en de bevers hebben zich goed kunnen vermaken met de dieren!

Namens Professor Plof.