De bevers vieren sinterklaas

Geplaatst op 9 december 2020


“Hoor wie klopt daar kinderen?” Is het Sinterklaas? Jazeker, want vandaag staat alles in het teken van de goedheiligman. We beginnen de opkomst op het veld, waar 2 vakken zijn gemaakt voor 2 teams. De opdracht is om zoveel mogelijk pakjes in je eigen vak te krijgen. Maar het zijn niet zomaar pakjes, het zijn namelijk fopcadeautjes van de Grapjes Piet. Als alle cadeautjes verdeeld zijn, kijken de bevers vragend naar de leiding: en nu?

De tijd is nog niet op, hoe krijg je dan meer pakjes? Door ze van elkaar te stelen! Na heel wat heen en weer getrek van de pakjes, is het tijd voor het volgende. Rondom het praathuis zijn 10 pieten verstopt met een opdracht (uiteindelijk waren het er 9, aangezien een stoute welp er één had gestolen). De opdrachten komen van een lijst Crazy 88 opdrachten in het kader van het NPK, dat dit jaar niet door kon gaan. Alle bevergroepen uit de regio proberen de komende tijd zoveel mogelijk opdrachten te doen om punten te halen. Op één been staan, met een mondvol pepernoten een sinterklaasliedje zingen..

Nadat alle pieten zijn gevonden, kunnen we nog één kort maar wel heel leuk spel doen. Een soort hoofd-schouders-knie-en-teen maar hoor je ‘pakje’ dan moet je sneller dan je tegenstander proberen het pakje te pakken. Dat was het weer!