De ontplofte tv van professor plof.

Geplaatst op 4 juni 2021


Hoera het is eindelijk zo ver. Het pinksterweekend is begonnen. Dit jaar is er geen kamp met overnachting maar een super leuke kamp dag!

Heeft iedereen er zin in? Wij wel! Het weer heeft er vandaag iets minder zin in. Het regent. Gelukkig is dat niet de hele dag zo want wanneer rond kwart voor 11 de eerste bevers het sterrenbos in komen is het droog! Al snel zijn alle bevers er. Het is een nieuwe terrein dus dat moet even ontdekt worden, het bos, het huisje, het grasveld er omheen.

Dan is het tijd om te openen. Hier staat een hele hoge vlaggenmast. Nu moeten we veel langer wachten tot de vlag omhoog is. Het beverlied zingen we extra hard zodat iedereen ons in Vledder nog kan horen.

Met bijna alle bevergroepen uit Noord Nederland hebben wij hetzelfde thema. Professor plof en de ontplofte tv. Van de npk organisatie hebben we verschillende filmpjes gekregen om te kijken tijdens de kampdag.

Als eerste kijken we naar het openingsfilmpje. Ohnee de tv is ontploft en alle tv helden zijn er uit. Die moeten we weer terug krijgen om de tv te maken. Het is ook belangrijk dat de tv weer kleur krijgt. Daarom gaan we kleuren tikkertje doen in de paardenbak. Iedereen krijgt een gekleurd kaartje. Er loopt nog een bever in het veld met dezelfde kleur kaartje. Als de een getikt is kan de andere van dezelfde kleur de getikte bever weer vrij krijgen.

Na al dat rennen gaan we naar alle dieren zoeken, Over het hele terrein hangen kaartjes met dierensporen. De bevers hebben een kaart met een plaatje van elke dier erop. Welk dier hoort bij welk spoor?

Dan is het tijd voor de lunch. Hmmm lekkere npk soep met broodjes. Als het eten op is gaan we naar binnen. Daar luisteren we naar de bever radio. Daar vertellen ze wat over npk en we kunnen liedjes aanvragen. Tijdens het luisteren is er van alles om te doen, knutselen, tekenen, spelletjes, boekjes lezen, puzzelen… voor iedereen is er wel wat.

Aan het begin van de dag hebben we een filmpje gezien dat de tv ontplofte, laten we eens een filmpje kijken hoe het nu gaat. Gelukkig hebben de bevers al veel tv figuren en kleuren gevonden!

De afstandsbediening is nog wel kwijt. Misschien komen we die wel tegen tijdens onze hike! In 2 groepjes gaan we het bos in. We volgen de gekleurde vlaggetjes op de bomen tot we bij een post aankomen. Dat is leuk! Er hangt een touw tussen de bomen met allemaal spullen eraan. De meeste kun je al zien maar een paar zitten verstopt zodat je ze niet kan zien. Met een blinddoek om volgen de bevers een voor een de lijn en voelen alles wat er aan zit. Ze raden alles goed! We hebben het zo goed gedaan dat we de volgende route krijgen. Hier staan allemaal foto’s op van kruispunten met pijltjes in de goede richting. Je moet wel goed kijken op elke kruispunt welke foto het zelfde is want de foto’s staan niet op volgorde. Nog even snel bij de varkens in het bos kijken en dan gaan we verder. Onderweg komen we ook nog langs een kabouterhuis. We blijven even gezellig praten en lopen weer verder. Er staan geen foto’s meer op het papier, hoe moeten we nu de weg vinden? al snel komen we afstandsbedieningen tegen op de bomen. Bij elke afstandsbediening is er een knopje meer ingevuld. De bevers hebben allemaal een eigen lege afstandsbediening gekregen en kleuren bij elke nieuw knopje het goede knopje in.

Zo nu moeten we wel even uitrusten, lekker wat drinken en kijken naar het kampvuur filmpje. Hier worden leuke liedjes gezongen en kleine theater stukjes gespeeld door de npk kamp leiding.

De oudste bevers helpen met hout verzamelen voor het vuur en de jongste bevers maken het brooddeeg. Wat plakt dat deeg toch aan je handen!

We moeten even wachten tot het brood gerezen in en het vuur aan is. Ondertussen gaan we Hotsjietoniaen. Dit is de bever versie van weerwolven. Super spannend en heel leuk!

Na een drukke dag gaan we lekker eten. Hmmm patatjes! Als die op zijn gaan we een broodje bakken boven het vuur. We hebben ook knakworstjes voor in het broodje.

De eerste ouders komen er al weer aan. Snel gaan we naar binnen om het afsluitingsfilmpje te kijken. Alles is goed gekomen met de tv en de bevers hebben super goed geholpen! Samen doen we de vlag naar beneden en is de dag klaar. Wow wat hebben wij veel gedaan. Het was een super kampdag.