Eèèèènnn… ACTIE!

Geplaatst op 18 maart 2019


Vandaag werken we voor de tweede keer aan de Noa badge. Tijdens het openen valt ons op dat er twee nieuwe Bevers zijn. Jolee doet voor de tweede keer mee en Lisa vandaag voor het eerst. Leuk hoor!

Na het openen gaan we gauw naar binnen, want het is behoorlijk regenachtig. Vorige keer ging de opkomst over fotograferen, vandaag hebben we het over film. We gaan zelf een film maken. Eerst bedenken waar de film zich afspeelt, in het dorp. Vervolgens moeten we bedenken hoe het dorp eruit ziet. Er zijn een weg, bomen, huizen, mensen en gras. In het dorp zijn ook winkels we verzinnen dat er een bakker, een supermarkt, een hoedenwinkel, een dokter in een ziekenhuis, een drogist, een schoenenwinkel, een groenteboer, een Intertoys, een boer en een boerin  en een prins en een prinses wonen.

Nu gaan we verzinnen hoe de film moet gaan. We schrijven met elkaar een echt script. Het script gaat over Floris die in allerlei winkels terecht komt en van alles beleeft. Hij komt zelfs in het ziekenhuis terecht. Tijdens het schrijven van het script worden ook de rollen al verdeeld, zodat we het script kunnen aanpassen op wie iedereen wil zijn. Het praathuis verbouwen we met zijn allen tot een echte filmstudio waar alle scenes een eigen plek kunnen hebben. In het midden wordt de filmcamera opgesteld. Ook gebruiken we verkleedkleren en allerlei andere dingen om het zo echt mogelijk te laten lijken. Eerst oefenen we een keer, zodat iedereen goed weet wat hij of zij moet doen.

Daarna checken we nog een keer of alles goed staat en goed in beeld kan komen en dan gaan we echt draaien. Het gaat heel goed. Aan het einde zingen we met elkaar een lied over beroepen en dan is de film klaar. De studio wordt opgeruimd en het is tijd voor wat drinken. We praten nog druk door over de film en maken er mooie tekeningen over. We spelen nog een balspel en dan gaan we alweer afsluiten.

Mededelingen

Volgende keer is het Beverlogeren, hierover is al een e-mailbericht met informatie verzonden. De opkomsttijden zijn van zaterdag 23 maart 16.00 uur tot zondag 24 maart 11.00 uur. Vanaf 10.00 uur zijn ouders/verzorgers en andere belangstellenden van harte welkom om de resultaten van de opkomsten te bewonderen en de uitreiking van de Noa-badge bij te wonen.

Voor één van de activiteiten tijdens het Beverlogeren hebben we zoveel mogelijk lege wc-rollen,  keukenpapierrollen en/of andere soortgelijke rollen nodig. Dus als u dit heeft en wij mogen het gebruiken, wilt u het dan aan uw bever meegeven?