Een welkom terug en een afscheid

Geplaatst op 18 september 2019


Na een lange zomervakantie, was het op 7 september eindelijk weer tijd voor scouting. De eerste opkomst van het seizoen, en gelijk al een dubbel afscheid. Zowel Noa als Eefje zeiden ons gedag. Gelukkig komt Noa het volgende seizoen weer bij ons terug.

We begonnen met een leuk spel waarbij iedereen iets mocht noemen wat hij of zij in de vakantie had gedaan. Dit moest je heel goed onthouden van elkaar, want daarna mocht je opnoemen wat degene naast jou had gedaan.

Toen het zonnetje er weer bij kwam, konden we naar buiten voor een tikspel. En niet zomaar tikkertje, want als je werd getikt, moest je al zwaaiend door de poort het veld af. Als er genoeg bevers stonden te wachten, mocht je gelukkig weer het veld in. Bij afscheid hoort een traktatie, dus hierna was het tijd om cake te versieren, uiteraard met een heleboel slagroom. Met al die energie liepen we als een speer richting het bos, waar een schat verstopt lag. Deze was heel gauw gevonden, dus toen hebben we hem nog een paar keer verstopt.

Eindelijk mocht hij worden geopend, of hadden we dat beter niet kunnen doen? De schat zat vol met toeters namelijk, wat zorgde voor nogal wat kabaal. Maar dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij een afscheidsfeestje.