EHBO met de bevers

Geplaatst op 15 oktober 2018


Au au zeggen de knuffeldieren, de rij voor de knuffeldokter wordt steeds langer. Maar hij heeft gehoord dat de bevers vandaag een EHBO opkomst hebben en dat zij de knuffeldieren heel goed kunnen helpen. Een gans die

uit de boom is gevallen, een tijger met een verbrande poot, een pop die in haar hand gesneden heeft en beer met een schaafwond op zijn knie.

Zo worden er 12 knuffels met verschillende hulpvragen naar de bevers gebracht. De bevers weten heel goed wat ze moeten doen! Pleisters, verbandjes, doekjes en andere EHBO hulpmiddelen werden gebruikt. Op het moment dat de knuffels weer beter zijn gaan we dokterstikkertje doen. Hierbij is er een tikker en een dokter. Als je getikt bent moet je op de plek waar je getikt bent je hand leggen, en als de dokter je tikt mag je weer vrij bewegen. Dit is een leuk actief spelletje!

Dan is het tijd voor wat EHBO kennis. De bevers hebben zelf ook veel meegemaakt, bloedneuzen, buikpijn en gevallen. Zo komen er heel wat sterke verhalen naar boven. Als de bevers alles weten over EHBO testen we of ze goed opgelet hebben.

In de arena liggen verschillende voorwerpen, een fles water, keukenrol, een pincet, een tekentang, verband, pleisters en nog veel meer. Eerst lopen we bij alle voorwerpen langs en kijken we goed. Dan vragen we wat je moet gebruiken bij een bloedneus, of als je bijvoorbeeld gestoken bent door een wesp of als er hete thee over je hand valt. De bevers rennen dan snel naar het goede voorwerp.

Ook leren we nog hoe je een mitella kan maken van je das, dat is heel handig voor als je uit de boom valt bij scouting. Het was weer een mooie leerzame middag.

Tot de volgende keer!