Gezellig! Een opkomst samen met de ouders

Geplaatst op 14 november 2018

De Bevers hielden een ouder - kind opkomst. De ouders krijgen eerst informatie en een presentatie over Scouting. Daarna met z'n allen naar het bos ......


Om half 2 beginnen we met de opkomst. De vlag wordt gehesen en het beverlied wordt gezongen. Deze keer wordt het lied wel heel hard gezongen want we hebben veel meer stemmen die meezingen. Het is namelijk de ouder kind opkomst.

Na de opening blijven de bevers buiten met Steven en Professor plof. Ze gaan een buiten bingo doen! super leuk, zo gaan de bevers op zoek naar paddenstoelen, dennenappels, takken en nog veel meer. Op deze manier leren we meer over dingen die in de natuur te vinden zijn.  Na een uurtje is dit klaar en komen de ouders er weer bij.

Na de opening gaan de ouders naar binnen met Noa en Keet en krijgen door middel van een presentatie informatie over scouting. Na een uurtje sluiten de ouders zich weer bij de kinderen aan.

Nu we weer samen zijn gaan we naar het bos. Aangekomen in het bos verdelen de ouders en bevers zich in 3 groepen. Elke groep gaat een hut bouwen, dat is erg leuk. Fijn wat actiefs doen in het bos. De bevers zijn erg creatief en hebben paddenstoelen klokken, kapstokhaakjes van takken en bankjes van boomstammen gevonden. De ouders helpen met de zware takken tillen en zo staan er even later 3 mooie hutten in het bos.

Dan is het alweer tijd om terug te gaan. Nog een keer wordt het lied gezongen en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan.