Handen uit de mouwen

Geplaatst op 8 april 2022


Vandaag gaat het over handen. Als eerste gaan we dan ook kijken hoe onze handen er uit zien. Wat kan je allemaal met je handen? We maken vuisten, hartjes, rondjes, driehoekjes, bruggetjes en vierkanten met onze handen. Daarna leren we wat gebaren. Zoals de dagen van de week en hoe je goedemorgen kan gebaren. Met je handen kun je ook spelletjes spelen. Elke keer mag een andere bever de commando’s geven wat we met onze handen moeten doen.

Met onze handen kunnen we ook vormpjes maken op de grond. Zo maken we een grote cirkel. Na wat renspelletjes gaan we een handen poster maken. Je mag je eigen handen overtrekken en versieren of plaatjes knippen uit tijdschriften. Het wordt een mooi kunstwerk!

Aan de bomen richting het bos hangen plaatjes van handen. Deze moeten we volgen! Soms komen we handen tegen met opdrachten. We moeten een liedje zingen waar het woord handen in voor komt. Gelukkig kennen de bevers die! Niet veel later komen we bij de bever renbaan waar een beverknuffel zich verstopt heeft in een van de bomen. Goed zoeken! De bevers lopen er zo voorbij, maar gelukkig vinden ze bever als ze weer terug lopen. Bij de volgende opdracht moeten we een foto maken van handen en de laatste opdracht is foto verstoppertje. De opkomst is weer snel voorbij gegaan

Tot de volgende keer allemaal!