Herfst opkomst (Bevers 17 november)

Geplaatst op 27 november 2018

Herfst, Een speurtocht door blaadjes te volgen, herfst spulletjes uit het bos verzamelen en daarna nog iets leuks maken van deze spulletjes .....


De bevers verzamelen weer voor een nieuwe opkomst .

Na het openen gaan we het bos in met de bolderkar.

Door de harde herfst wind zijn er overal blaadjes heen gewaaid. Het hele bos ligt vol met bladeren maar er zijn 4 hele speciale bladeren. Als een groene aan de boom hangt gaan we naar rechts, bij rood links, bruin rechtdoor en geel weer terug.

Door de blaadjes te volgen lopen we een mooie route door het bos.

Onderweg komen we wat obstakels tegen, zo tillen we samen de bolderkar over een omgevallen boom. De route eindigt bij de “bever renbaan” een mooi plekje in het bos waar je rond kunt rennen.

Tijdens het rennen letten we goed op de omgeving.

De opdracht is om zo veel mogelijk mooie takjes, dennenappels en blaadjes mee te nemen. Als de bolderkar gevuld is gaan we weer richting het praathuis.

De terug weg gaat het wat moeilijker want de bolderkar is uit elkaar gevallen. De voorste wielen zijn er af.

Weer aangekomen bij het praathuis gaan we mozaïeken maken van al het mooist dat de natuur ons gegeven heeft. De creativiteit van de bevers wordt getest en na een tijdje zijn er mooie natuur schilderijen gemaakt. Voor we naar huis gaan leren we walnoten te kraken. Snel nog wat walnoten en pepernoten snoepen en dan naar huis.

Tot de volgende keer!

Melding : De opkomst van 1 december staat in het teken van sinterklaas en een pietenparcours. 

Als de bevers het leuk vinden mogen ze verkleed komen. Houd er wel rekening mee dat we een parcours doen dus dat de bevers nog wel goed moeten kunnen bewegen in de kleding.

Tot zaterdag! 

groetjes,

Het beverteam