Het afscheid van professor Plof

Geplaatst op 8 oktober 2021


Na het openen vertelt Prof. Plof dat hij gaat verhuizen uit Hotsjietonia. Dit is de laatste keer dat hij proefjes gaat doen met de bevers. Hij is namelijk van plan om een vliegmachine te bouwen om naar zijn nieuwe bestemming te vliegen en daarvoor wil hij nog wat experimenten doen, want hij weet niet zeker of het werkt. Zijn proefjes gaan immers vaak mis.. Hij vraagt of de bevers hem willen helpen en dat hoeft hij geen twee keer te vragen!

Als eerste gaan ze testen of ze een hete luchtballon kunnen maken met een vuilniszak en een föhn. Door de warme lucht naar binnen te blazen voor een tijdje, zou de zak moeten gaan vliegen. Helaas valt de zak weer naar beneden en ook de tweede keer lukt het niet. Maar in ieder geval geeft dit weer wat extra kennis! Daarna is de professor op zoek naar een goed ontwerp voor een vliegtuig,

dus de bevers mogen een eigen vliegtuig maken en vouwen van papier. De bevers zijn ijverig bezig en de vliegtuigjes krijgen ook een mooie versiering. Als iedereen klaar is gaan we ze testen vanaf de arena om te kijken welk het verste komt. De vliegtuigjes doen het erg goed en de één vliegt nog verder dan de ander. Op het grasveld staat een bak met daarin gekke ronde vormpjes. De professor legt uit dat dit sterrenstof is en nodig is voor een raket om te kunnen vliegen.

Elke bever heeft een eigen emmer en probeert er zoveel mogelijk te verzamelen door naar het midden te rennen en er steeds eentje mee te nemen naar zijn of haar eigen emmer. Dit klinkt natuurlijk erg simpel, maar in de cirkel staat de leiding klaar om je af te tikken. Gebeurt dit, dat ben je de sterrenstof weer kwijt.

Gelukkig zijn de bevers heel snel en zijn ze de leiding vaak te snel af. Hierdoor wordt er veel sterrenstof verzameld. Deze gebruikt de professor om de raketmotor te testen. Hij sleutelt er nog even aan en voegt de sterrenstof toe. Maar wat gebeurt er dan opeens? Er komt allemaal rook tevoorschijn! Wat spannend! De professor is erg verbaasd, dat is toch niet de bedoeling? Daar moet hij nog even aan werken.

Maar hij is erg blij dat hij met de hulp van de bevers zoveel heeft kunnen leren over zijn vliegmachine. Nog even sleutelen en dan gaat het vast lukken!

Ik heb de afgelopen jaren veel plezier gehad als beverleiding en vind het erg jammer om te stoppen. Ik heb de knoop doorgehakt na jaren van heen en weer reizen in de weekenden en besloten om meer tijd in mijn nieuwe woonplaats Arnhem door te kunnen brengen. Bedankt voor de mooie tijd en ervaringen!

Groet, Iris