Kerst met de Bevers – Op de kerstmarkt in Vledder 10-12

Geplaatst op 26 december 2022


Met veel spanning en enthousiasme staan we weer bij de vlag. Maar deze keer is het niet zoals normaal. Er staan niet alleen bevers maar ook welpen bij de vlag, en ook staan we op een andere locatie. Vandaag is het allemaal anders omdat we naar de kerstmarkt gaan!

Samen lopen we vanaf de sporthal naar de kerstmarkt. We zijn er nog niet maar we kunnen de kraampjes al zien! Als je goed luistert kun je zelfs al de muziek horen.

Aangekomen op de kerstmarkt krijgen we een activiteiten kaart. Over de hele markt staan kraampjes waar je activiteiten kan doen, en als je die gedaan hebt krijg je een stempel op je kaart.

We lopen langs de mooiste kraampjes en zijn helemaal onder de indruk van alle mensen. Maar het meest zijn we onder de indruk van de man die we verderop zien lopen… Het is de kerstman. We krijgen een snoepje en mogen met hem op de foto in zijn slee. En het leuke is dat we hier onze eerste stempel verdienen. Blij lopen we weer verder. Zo komen we een kraampje tegen waar je ene kerstwens op mag schrijven. Deze wordt daarna in de kerstboom gehangen. Iedereen denkt goed na en schrijft een eigen wens op. Zo weer een stempel erbij! Aan het einde van de kerstmarkt is er een kerststal gemaakt met echte schapen! Dat is cool om te zien. Daarnaast staat de brandweer met een vuurtje. Dit vuurtje gaan ze niet blussen want wij gaan er broodjes boven bakken! Als het broodje klaar is krijgen we ook nog een worstje in het broodje. Hmmm lekker hoor. Bij de activiteit van de welpen kunnen we ook een stempel krijgen. Daarvoor mogen we ook weer lekker warm bij het vuur zitten en marshmallows roosteren. Dit natuurlijk ook met warme chocolademelk. De tijd vliegt voorbij en dan is het al weer tijd om terug te lopen. Onderweg zien we nog van alles moois bij de kraampjes liggen. Het was een leuke geslaagde opkomst.