Kolonisten van de kolonie hof

Geplaatst op 29 mei 2019

In de ochtend al scouting! Wat een feestje, een extra lange opkomst op een bijzonder locatie.


En wat is die bijzondere locatie dan? Nou de oude kolonie hof. En dat is nog niet alles wat bijzonder is, alle speltakken zijn aanwezig! Wat een gezelligheid, dat gaat vast een leuke opkomst worden.

Om 9:30 openen we met alle speltakken onder een grote boom. Het is fijn om in de schaduw te staan want het is erg warm. Dit keer zingen we het beverlied extra hard zodat iedereen kan horen dat de bevers aanwezig zijn. Na het openen gaan we het terrein bekijken. Wat is eigenlijk de kolonie hof en wat zijn die oude dingen? Een fiets misschien? We bekijken de gebouwen en maken een mooie groepsfoto op een bankje. Ook kijken we bij een oud kolonie huisje en natuurlijk doen we ook nog een rondje door het doolhof, Toch best moeilijk om de toren te vinden en om vanaf de toren de uitgang te vinden….

Weer terug op het hoofdveld gaan we schilderen. We maken de doeken mooi. Dit doen als voorbereiding op NPK, tijdens Npk zijn we het schildersatelier! Lekker kliederen met verf. Alle kleuren door elkaar doen of vrolijke bloemetjes maken. Wat een mooie kunstwerken zijn het geworden. De doeken liggen te drogen in de zon en een paar bevers spelen in de speeltuin.

Nu is het tijd voor een rust moment. Fijn liggen in het gras en luisteren naar een boekje dat voorgelezen wordt. Ook doen we ontspannende oefeningen. Nu we weer veel energie hebben gaan we eten. Lekker broodje met knakworst!

Om half twee begint het gezamenlijke spel. Samen met de welpen, scouts en explorers worden groepjes gemaakt. We gaan levend kolonisten van katan spelen! Elk groepje is een grondstof en heeft daar kaartjes van. Met een bepaalde combinatie grondstoffen kunnen er, wegen, dorpen, steden en bootjes gebouwd worden. Er wordt veel gerend en geruild maar pas op! Er zijn ook rovers die de kaartjes af kunnen pakken. Wat een spannend spel! Gelukkig kan iedereen goed samen werken en zo zijn er al veel dorpen en steden. Uiteindelijk wint team oranje, maar iedereen heeft het super gedaan.

Snel gaan we staan voor een groepsfoto. Na dat die is gemaakt sluiten we af. Samen met alle speltakken staan we weer onder de boom bij de vlag. De vlag naar beneden en nog een keer extra hard het beverlied zingen.

Wat een lange leuke dag was dit. Nu naar huis en goed uitrusten voor de volgende scouting opkomst ?

Tot de volgende keer!