Nieuwjaarsopkomst Van Swietengroep is on fire!

Geplaatst op 9 januari 2020


We staan met ongeveer 50 man en vrouw om de vlag. Vlag hijsen, zingen, wetten, yellen, alles wordt gedaan. Daarna snel naar het veld om Daan van de bevers naar de welpen en Eline van de Welpen naar de scouts over te laten vliegen. Daan komt de jungle in en Eline vlucht eruit. Dan weer opstellen in een lange rij en 8 groepen maken waar zoveel mogelijk van alle speltakken wat in zit. Er zijn allerlei spellen en activiteiten op allerlei niveaus uitgezet. Een speurtocht waar het juiste kruispunt, de juiste richting en de juiste letter moet worden gevonden.

Een handen en voetenparcours waarbij de laatste opdracht voor iedereen onmogelijk blijkt (niemand heeft drie voeten, toch?). Het a-frame lopen is vooral in het begin lastig, maar als je eenmaal door hebt hoe het moet… De knoop leggen in het touw vergt veel samenwerking, dat gaat de ene groep beter af dan de andere. Weer ergens anders is iedereen een letter en moeten we met elkaar woorden vormen. Niet alleen onthouden welke letter je bent, maar ook de volgorde en de spelling staan hierbij centraal. Binnen moet je verven. Iedereen krijgt een klein plankje met daarop aangegeven welke kleur waar moet. De rest mag je helemaal zelf bedenken. De bevers gaan er de volgende opkomst een 1 van puzzelen, want de 5 hadden we al. Dit jaar vieren we namelijk ons 15-jarig jubileum. Was er dan nog meer te doen? Oh ja… ranja drinken en koekjes en snoepjes eten natuurlijk.

Toen iedereen alle spellen en activiteiten had gedaan was het tijd voor de (dit jaar gelukkig ieniemienie) toespraak van de voorzitter en het afsluiten. Huh? Gaan we niet meer doen dan? Maar als we bij de vlag komen in de arena zien we het al. Overal staan vuurbakken met driepoten, bakplaten, roosters, pannen en tafels met bakjes met lekkers en borden.

Eerst afsluiten en dan koken. Erg slim, want als de ouders komen, kunnen ze nog wat lekkers meepikken en kan iedereen naar huis wanneer ze willen. Er was van alles, voor ieder wat wils:
Soep, broodje knakworst, tosti, wraps, wentelteefjes en knieperties (die met werden gebakken door twee hele goede bakkers, dat proefde je er echt aan af). Als toetje waren er smores. Takken deden dienst als stokken om de marshmallows aan te prikken, erg mooi want aan sommigen konden er zomaar drie tegelijk. Koekjes en chocola erbij en smullen maar. Het was al lang donker toen het laatste vuur werd gedoofd.

De eerste opkomst van 2020 was er een om je vingers bij af te likken.