NPK bevers 19, 20, 21 Mei 2018

Geplaatst op 29 mei 2018


Ook dit jaar zijn de bevers weer op kamp gegaan naar het Noordelijk Pinksterkamp. Het grootste Noorderlijke scoutingkamp in Europa.

Zaterdag vertrokken de bevers met hun ouders vanaf de Tippe richting Lauwersoog.

Aangekomen op het kampterrein kregen de bevers wat te drinken, waarna ze met hun ouders hun slaapplek in onder maakten.

Nadat er ook gegeten was, was het tijd voor de centrale opening met alle ander 3600 scouts.

Bij de centrale opening zegt per speltak een kind de wet op en worden de thema’s per speltak bekend gemaakt.

Bij de bevers was dit jaar het thema: in de ruimte. Wij als van Swietengroep verbleven op de poezenplaneet, met een heuse kattenbak en een krabpaal die flink gebruik werden.

Hierna was er een opening op het beverterrein en bleek dat Pyros, een ruimtewezen, neergestort was op de aarde en niet meer wist waar ze naartoe moest. Aan ons  als bevers de taak om haar te helpen.

We begonnen met spellen om de zon weer aan te krijgen en ufo’s  in een hoepel te gooien.

Ook was er ruimte om vrij te spelen op de mooie gepionierde speeltoestellen.

Als avondeten aten we heuse NPK boontjes-aardappels-hamburgers. Deze smaken echt lekkerder als thuis. Maar ook deze boontjes liggen gewoon bij de supermarkten in de buurt….

Omdat het ruimteschip van Pyros brandstof nodig heeft, hebben we in de avond nog sterrenstof verzameld, waarna het bedtijd was.

Slapen was wel lastig, omdat de bevers allerlei geluiden hoorden en de eerste avond ook allemaal regelmatig hun bed uitkwamen om te melden dat ze niet konden slapen van die geluiden. Slapen lukte uiteindelijk prima.

De zondag gingen we op hike, door het bos, langs de planeten, om te onderzoeken van welke planeet pyros zou kunnen komen. De bevers gooiden pittenzakjes naar de planeten en gingen over een trappersbaan. Hierna was het tijd voor soep en om snoepjes te kopen bij de blije bever.

In de middag had iedere scoutinggroep een spel opgebouwd, waar de kinderen met een stempelkaart langs alle spellen konden. Er kon als robot een parcours afgelegd worden, muizenstaartjes uit de knoop halen, ruimtemidgetgolf en nog veel meer.

Hierna was het tijd voor de heuse NPK nasi. Niet bij iedereen een succes, dus hadden we de nasi in bergjes op tafel gelegd en kon een ieder met een lepel de nasi gaan eten.

Na het eten was er nog een kampvuur waarna onze bevers echt moe waren en het tijd was om naar bed te gaan.

Maandagochtend gingen de kinderen weer verder om de stempelkaart vol te krijgen, waarna iedereen een mooi insigne kregen voor aan hun das, een figuuurgezaagde raket.

Hierna bleek dat het goedkwam met Pyros en dat ze terug ging naar haar eigen planeet.

Na genoten te hebben van broodjes knakworst, was de grote afsluiting van het kamp. De ouders kwamen en ieder keek op het middenterrein en hielp mee met het afbreken van het kamp.

Het was een geslaagd kamp!

Op naar volgend jaar!

Groeten de beverleiding!