Opkomst 8 mei 2021

Geplaatst op 16 mei 2021


Het is bijna zo ver

Wow dit is al de laatste opkomst voor Pinksteren! Helaas dit geen npk kamp maar wel een lange opkomst dag! Bijna iedere bevergroep uit noord Nederland gaat het pinksterweekend dezelfde activiteiten doen die we van de organisatie hebben gekregen. Super leuk!

Om alvast in het thema te komen doen we verhaal tikkertje. Als je naam wordt genoemd moet je zo snel mogelijk alle bevers  tikken. Na 1 minuut komen we weer terug naar het midden om verder naar het verhaal te luisteren. Iedereen komt een keer voor in het verhaal.

Daarna moeten we weer goed luisteren. Iedereen krijgt een krijtje en staat met zijn rug naar elkaar toe. In het verhaal wordt een huis omschreven met een groot dak, er zit ook een schoorsteen op waar rook uit komt. Aan het einde van het verhaal gaan we alle tekeningen bekijken. Wat grappig, iedereen heeft een ander huis. Wie heeft de grootste gemaakt? En wie de kleinste?

Na lekker wat ranja drinken gaan we naar het veld. Daar hebben we de hulp van de bevers weer nodig. Er zijn allemaal vragen over tv helden maar die kennen wij helemaal niet. De ene kant van het veld is goed en de andere kant is fout. Mega Mindy heeft een roze pak, hmmm even denken, De bevers weten zeker dat het een roze pak is en rennen naar de goede kant. Hoera de eerste is goed! Kwebbel is altijd erg stil. Die is fout! Snel weer naar de andere kant van het veld rennen. Uiteindelijk hebben we alle vragen goed. Super gedaan!

Om weer wat bij te komen van al dat rennen gaan we op de bankjes zitten. Als echte speurneus, zoals Freek Vonk moet je veel dieren kennen en weten wat een dier eet of doet. Een bever moet zich omdraaien en de rest krijgt een plaatje van een dier te zien. De bever moet door vragen te stellen er achter komen wat voor dier het is.  Kan het vliegen? Nee… Is het groot? Ja….Is het een huisdier? Nee…. Is het een dier uit de dierentuin? Ja….Heeft het dier een lange nek? Ja! Het is een giraf!

Zo krijgt iedereen een ander dier. In de rondes die volgen kiezen de andere bevers zelf het dier voor de ene bever die het moet raden. Wat een grappig spel! Het wordt wel heel bijzonder als ze een kat beginnen te omschrijven als een dier die kan vliegen met scherpe tanden.

Melding: Wij hebben al heel veel zin in de lange opkomst van 22 mei! Het thema is tv helden en je mag dus ook verkleed komen als je favoriete tv personage. Tot zaterdag.