Pieten in Hotsjietonia

Geplaatst op 12 december 2016

De bevers hebben een heuze pietentraining gehad en daarmee hun pietendiploma gehaald!


Het was laat op de avond, het was al bijna nacht. De sterren stonden als kleine lichtjes hoog aan de donkerblauwe lucht. Ook de maan deed knap haar best om zelfs de donkerste straatjes te verlichten. En het was koud, de daken van de huizen begonnen al te glinsteren en wit te worden. We waren bijna klaar met het vullen van de schoenen in Vledder toen ik om mij heen keek en ineens een aantal Pieten miste.

Een van de overgebleven Pieten vertelde dat de anderen naar Hotsjietonia waren. We vulden gauw de laatste schoenen en gingen op zoek naar de andere Pieten. In Hotsjietonia aangekomen wist ik niet wat ik zag. Mijn Pieten waren samen met de explorers een ware oefenbaan aan het bouwen.

De Bevers kwamen de volgende dag weer op bezoek en die wilden we opleiden tot Piet. De explorers hadden goede ideeën hoe dat zou kunnen en hebben ons geholpen met de voorbereidingen.

Toen de oefenbaan af was, heb ik één Piet de opdracht gegeven om zich te verstoppen en op de Bevers te wachten. En zo kwam het dat deze Piet de volgende middag tevoorschijn kwam toen de Bevers haar een paar keer erg hard hadden geroepen. Na het oefenen van de Pietendans liet Piet vol trots liet de oefenbaan zien. De bevers moesten het dak op klimmen, voorzichtig van dak naar dak stappen, waarbij het leek alsof het heel hard waaide, over de rand van het dak balanceren, naar de schoorsteen klimmen en ten slotte een pakje door de schoorsteen gooien.

Piet deelde veel pepernoten en snoepjes uit. Daarna was het tijd voor lekkere limonade. Fleur Kleur was jarig en trakteerde na toegezongen te zijn. Rebbel had haar accordeon meegenomen en samen werden er allerlei Sinterklaasliedjes gezongen, de een nog mooier dan de andere. Iedereen had veel lol!

Na een spelletje pepernotendobbelen was het al weer tijd om af te sluiten. Na het uitdelen van heuse Pietendiploma’s was het nog een keer tijd voor de Pietendans. Moe, een beetje (erg) koud, maar voldaan gingen de Bevers weer naar huis. Nu rest ons niets anders dan de explorers nogmaals te bedanken voor het bouwen en helpen afbreken van de oefenbaan.

Volgende opkomst is de Kerstopkomst en gaan we in dat thema allemaal leuke activiteiten doen.