Sinterklaas tocht

Geplaatst op 17 december 2021


Het is al bijna pakjesavond. De pieten zijn ook bij de scouting langs geweest. Vanaf het praathuis en door het hele bos hangen plaatjes van de beverfiguren met een pietenmuts op. Als je goed op de kaartjes kijkt wijzen ze een kant op. Zo weten we de weg. Dat is niet het enige wat de pieten achter hebben gelaten. We komen allemaal pakjes tegen! Als we het eerste pakje open maken zit er een doosje in met een opdracht, doe de pietendans. Wow dat is leuk! Na gezellige muziek en mooie danspasjes gaan we weer verder. Zo komen we onderweg heel veel pakjes tegen. We klimmen over obstakels in het bos en gooien pakjes over. Natuurlijk kijken we ook wie het verste een pakje kan gooien. De bevers waren erg blij met het pakje waarin stond dat we pepernoten tikkertje gingen doen. Als je getikt wordt kan je alleen weer vrij komen als je van de pepernoten dokter een pepernoot krijgt en die op eet. Dan is het ineens een stuk minder erg om getikt te worden!

Dit is niet het enige spel met pepernoten. Even later komen we een pakje tegen waar een dobbelsteen in zit. Even zoeken en dan hebben we ook het andere pakje gevonden. Het is tijd voor de pepernoten piramide. Iedereen maakt rijen van 1 tot en met 6 op het papier. Daarna  gooi je om de beurt met de dobbelsteen. Gooi je drie, dan mag je de rij met drie pepernoten opeten! Gooi je een getal voor de tweede keer, dan heb je helaas geen rij pepernoten meer om op te eten. Dit is ook wel een fijne plek om ranja te drinken.

Onderweg komen we nog meer obstakels tegen. Ook hierbij hangt een pakje en klimmen we er over heen. Ook raden en zingen we nog sinterklaas liedjes.

Tot de volgende keer. Dan is de kerstopkomst