Spannend! We blijven een nachtje slapen!

Geplaatst op 2 april 2019

De bevers mochten blijven slapen in Hotsjietonia. Spannend natuurlijk! Lees snel wat ze daar allemaal beleefden


Vol enthousiasme komen de bevers om 16:00 bij de vlag staan. 16:00? Wat een gekke tijd, de bevers beginnen toch altijd om 13:30? Nou deze keer niet want het is beverlogeren. Extra hard het liedje zingen, de vlag om hoog , papa en mama nog een knuffel geven en dan kan het echt beginnen.

We gaan samen op de banken in de arena zitten en lezen een mooi boek over sterren en planeten. Wat weet iedereen al veel over de sterren! We gaan de kennis testen met een ren je rot. Keet stelt een vraag en als je denkt dat het waar is ren je naar groen en als je denkt dat het niet waar is ren je naar rood. Na al dat rennen is het tijd om wat anders te doen. De creativiteit komt al naar boven als we de knutsel tafel zien staan. Er liggen allemaal wc en keuken rollen waar we sterrenkijkers/telescopen van maken. Ook liggen er genoeg glitters, stikkers , verf en stiften klaar.

Wat wordt dat mooi! De laatste potjes glitter worden over de kijkers geleegd en dan zijn ze allemaal klaar! Ze schitteren net zo mooi als de sterren. Nu is het tijd om de bedjes klaar te maken. Al snel liggen alle matjes en slaapzakken klaar. Wat een stoere bevers die blijven slapen! De bedjes zien er zo fijn uit dat een paar bevers nu al in bed willen liggen maar daar is het nog geen tijd voor. Het is wel tijd voor eten! Hmmm snel naar de tafel want het ruikt hier al lekker. Op tafel staan wraps en veel bakjes met vulling voor de wraps. Er is zo veel keuze, dan zit er altijd iets lekker bij.

Na het eten wordt er druk gespeeld met bellenblaas en ballen. Als de bevers weer binnen komen hangt de beamer en staan er stoelen klaar. Hoera we gaan onze zelf gemaakte film kijken! De film heet “Floris in het dorp” Wat een grappige film is het geworden. Ook kijken we nog naar een paar foto’s van de foto opkomst. Ondertussen is het buiten donker geworden dus snel naar buiten om foto’s te maken met lampjes. Als je rondjes draait met de zaklamp komt er ook een grappig rondje op de foto. Na deze prachtige foto’s kijken we omhoog. Wauw wat zijn de sterren mooi! Snel de sterrenkijkers pakken!

Wat was vandaag een drukke dag. Snel klaarmaken voor bed en lekker gaan liggen. Er wordt nog een verhaaltje voorgelezen over de ruimte en de maan . Als het verhaaltje afgelopen is slaapt bijna iedereen al. Slaap lekker allemaal.

De volgende ochtend is het al vroeg licht. De spullen worden opgeruimd en ingepakt. Dan is het tijd voor ontbijt. Lekker hoor! Als iedereen genoeg heeft gehad gaan de we het bos is voor een mooie wandeling. Het bos is mooi in de ochtend. Bij terug komst gaan we nog even spelen en dan komen papa en mama alweer, maar we gaan nog niet naar huis hoor! We moeten onze eigen film nog laten zien. Samen kijken we de film en de foto’s . Als afsluiting krijgen de bevers de Noa badge. Bij de Noa badge gaat het over identiteit. De afgelopen opkomsten hebben we hier aan gewerkt met de foto’s en filmpjes. En deze stoere bevers verdienen zeker de badge!

Tot de volgende keer!

Mededeling : De volgende keer is er een informatie moment over NPK aan het begin van de opkomst om 13:30. Hier is ook een mail over gestuurd.