Verslag bevers 13 mei – installatie

Geplaatst op 24 mei 2023


Wat een feest deze opkomst: we mochten 7 nieuwe bevers installeren! Toen iedereen alle files in de buurt getrotseerd had, begonnen we natuurlijk met het hijsen van de vlag en het zingen van het beverlied. Alle dassen, insignes en certificaten lagen netjes te wachten en alle bevers gingen in een halve cirkel bij de vlag staan. Om beurten mochten de nieuwe bevers bij de vlag komen, hun rechterhand op de vlag leggen en hun linkerhand omhoog. Elke bever zei de beverbelofte hardop na: “ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen.” Dat is de meeste best even spannend, maar uiteindelijk droegen ze allemaal trots hun nieuwe das!

Na de installatie gingen we eerst even wat drinken want het was een mooie en warme dag. Na al dat wachten en kijken was het hoog tijd voor wat actie in de benen :). We speelden ‘stand in de mand’ zodat we gelijk elkaars namen even konden oefenen. In korte tijd zijn we toch flink gegroeid van zo’n 5 naar 13 bevers en dan moeten we elkaar nog beter leren kennen. Na een tweede ronde ranja – deze keer met een koekje – was het tijd voor de bever verkleed estafette. We waren zogenaamd op kamp en we hadden ons verslapen. We moesten dus heel snel opstaan, wassen en aankleden. Maar de washandjes en kleren lagen niet meer netjes op de juiste plek. Je moest een heel parcour afleggen voordat je gewassen en aangekleed was. Gelukkig hadden we dikke pret! En we werden verrast met een ijsje: er waren precies genoeg ijsjes over bij de welpen zodat alle bevers er ook 1 mochten. Dat was heerlijk na het rennen.

Na het ijsje was het alweer bijna tijd en konden we nog net het pinguin eiland spel doen. De bevers waggelden als pinguins heen en weer en als er ‘haaien’ werd geroepen, renden ze snel het eiland op. Maar dit eiland werd steeds kleiner dus ze werkten goed samen dat toch iedereen er op paste. Moe en voldaan gingen we terug naar de vlag. Volgende keer gaan we met 4 bevers op het Noordelijk Pinkster Kamp, daar hebben we veel zin in!