Verslag Bevers 25 november 2023

Geplaatst op 6 februari 2024


Met de opening van de beveropkomst hijsen we altijd de vlag. Twee bevers mogen dit samen doen en vooral het vastknopen van de vlaggenlijn is soms best lastig. Daarom hebben we dit na de opening een paar keer geoefend. We hadden twee planken met kikkers en touwen waarmee we het vastknopen konden oefenen. We zijn benieuwd hoe het de volgende opkomst gaat!

Hoog tijd voor een renspel: touwtikkertje. De tikker kreeg een touw en moest dit goed vasthouden. Degene die getikt werd, hield ook het touw vast en vervolgens moesten ze samen de anderen tikken. Hoe meer tikkers erbij kwamen, hoe lastiger het soms werd om weer iemand te tikken. Alleen door samen te werken lukte het. Na touwtikkertje deden we een ander leuk groepsspel: de levende knoop. We begonnen in een kring en gave elkaar een hand, maar je mocht niet degene naast je een hand geven. Zo ontstond er een grote knoop van bevers. Uiteindelijk bleek dat we 2 kringen hadden gevormd en het lukte gelukkig om weer helemaal uit de knoop te komen.

In de pauze dronken we eerst limonade en daarna gingen we aan de slag met spekjes en zoute stokjes. De bevers mochten hier zelf een mooi bouwwerk van maken en dat lukte heel goed! Het leukste was natuurlijk het opeten van de bouwwerken. Tot slot maakten we nog grotere bouwwerken van bamboestokken en elastieken. Het viel nog niet mee om een stevig geheel te maken. Het was ieder geval een mooie oefening in scouting technieken :). Volgende keer gaan we een speurtocht doen op de kerstmarkt in Vledder!