Verslag Welpen 18-11-2017

Geplaatst op 28 november 2017


Na de opening begonnen we eerst met de installatie van de nieuwe welpen (ik weet niet meer wie precies geïnstalleerd zijn). De kinderen in tweetallen geïnstalleerd, zo was het iets minder spannend. Wie geïnstalleerd moest worden kreeg een opdracht bijvoorbeeld: de platte knoop leggen, de welpenwet opzeggen of vertellen wie scouting heeft opgericht. . Na het installeren ging iedereen naar binnen om koffie en thee te drinken en natuurlijk om even te schuilen van de regen. De koffie en thee was al snel op. De geïnstalleerde kinderen zwaaiden hun ouders uit en we zijn verder gegaan met de opkomst.
De welpen moesten allemaal in een kring op de grond gaan zitten voor een aankleed/eetspel. Waarbij iedereen een voor een met een dobbelsteen gooit en als die op 6 land moet je zo snel mogelijk een koksmuts, schort & ovenwanten aandoen en zo veel mogelijk van de cake met mes en vork op eten tot de volgende 6 heeft gegooid want dan mag diegene hetzelfde proberen.
De welpen vonden dit een leuk spel en er werd dan ook enthousiast mee gedaan.

Met een heleboel welpen binnen word het wel een beetje lawaaierig dus toen het spel voorbij was zijn we snel naar buiten gegaan om een renspel te doen. De welpen gingen in twee groepen tegen elkaar. Het  boodschappen spel doen, dit is een soort van estafette waarbij je (lege) dozen op moet halen met een boodschappentas, de groep met aan het eind de meeste boodschappen in hun tas heeft gewonnen. Na de boodschappenspel hebben we even pauze gehouden. Er zaten namelijk ook appels en peren in de tassen en die konden lekker opgegeten  worden. Na deze korte pauze zijn we verder gegaan met knopen, waarbij de jongste bezig gingen met de platte knoop, schootsteek en de mastworp en de oudere welpen een brancard gingen maken. De tijd ging al snel voorbij en het was alweer tijd om af te sluiten.

Groetjes en tot 2 december,

de Welpenleiding