Volg de route met het beverkompas

Geplaatst op 19 april 2021


De vlag gaat omhoog en de opkomst kan beginnen. Vandaag staat route technieken op het programma. Wat weten de bevers er al veel van! Sommige hebben zelf een eigen kompas. Daar heb je alleen nu niet zo heel veel aan want bij de bevers gebruiken we een speciaal beverkompas!

Elke windrichting heeft een eigen kleur. Noord heeft de blauwe kleur, want in het Noorden is het vaak koud. Oost heeft de kleur groen gekregen , want in het oosten vind je veel bossen. Als je naar het zuiden gaat is het vaak warm. Daarom heeft het Zuiden de kleur rood. Het Westen heeft de kleur geel, want als je in het Westen op het strand ligt zie je zand en de zon.

Na een test rondje met het beverkompas en de strijkkralen route om het praathuis gaan we het bos in. Het eerste vlaggetje dat we tegen komen is blauw. Als we op ons beverkompas kijken zien we dat we dan rechtdoor moeten. Zo hangt er bij elke kruising een nieuwe kleur. Ook hangt er een keer een rode, dan moet je naar het zuiden dus een stukje terug lopen en zoeken naar een andere vlaggetje.

De tocht doen we in 2 groepjes. Groepje 2 moet dus even wachten bij het praathuis. Ondertussen doen ze spel. Hierbij moet je goed opletten. 3 stappen naar voren, 5 keer naar links hinkelen en 2 sprongen achteruit! Hmmm toch komt iedereen op een andere plek uit. Dan gaan we van groot naar klein staan. Daarna bedenken de bevers zelf veel verschillende manieren om op een rijtje te gaan staan.

Groepje 2 start nu ook aan de tocht.

Groepje 1 navigeert al super goed met het beverkompas door het bos. Tot we een wit vlaggetje tegenkomen. Dit betekend dat de strijkkralen route begint. Aan een touwtje hangen gele, blauwe en groene kralen. Bij sommige bevers hanger er helemaal geen kralen meer aan het touwtje, die in onderweg helaas stuk gegaan. Gelukkig hebben andere kinderen nog wel een touwtje met kralen.

De bovenste kraal is geel. Als we naar het beverkompas kijken zien we dat geel naar links is. Bij deze route moeten we goed onthouden welke kralen we al hebben gehad.

We komen aan op de plek van de ranja post. We wachten op groepje 2 om samen ranja te drinken. Ondertussen doen we een super leuk spelletje, boomtikkertje! Iedereen gaat bij een paaltje staan, wanneer de tikker in het midden ja roept moet iedereen van paal wisselen! Al snel komt groepje 2 er ook bij en doen we samen het spelletje. Na een heerlijke ranja pauze gaat de tocht verder.

Natuurlijk komen we ook langs de beverrenbaan. Deze keer is het na 3 rondjes rennen wel genoeg. We hebben ook al zo ver gelopen. We volgen de route tot we weer bij het praathuis zijn. De ouders zijn er al, snel afsluiten en naar huis.

Het was weer een fijne dag om is het bos te zijn.

Tot de volgende keer!